19. oktober 2013

Opskrifter: Hjemmelavet nutella

Almindelig nutella

Ingredienser: 
1½ dl fløde
3/4 dl sødmælk
40 g rørsukker
150 g mælkechokolade, hakket
75 g mørk chokolade, hakket
75 g smør (saltet)

Kog fløde og mælk sammen med rørsukker (ca. 70 grader). Tag gryden af komfuret og kom chokoladen i under omrøring. Når blandingen er ensartet kommes smør i og nutellaen røres glat. Kom nutellaen i glas. Nutellaen skal opbevares på køl.

Crunchy-nutella.

Ingredienser: 
200 g hasselnødder
150 g mælkechokolade, hakket
50 g mørk chokolade, hakket
50 g smør (saltet)
50 g rørsukker.
2.5 dl fløde

Bag hasselnødderne i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min til skallen revner. Kom herefter hasselnødderne ind i et viskestykke og grub den bitre skal af. Kom hasselnødderne i en blender og blend indtil de har en meget fin konsistens. 
Kog fløde i en gryde sammen med sukkeret (ca. 70 grader). Tag gryden af komfuret og tilsæt chokoladen og rør indtil det er en ensartet masse. Tilsæt smøret. Tilsæt herefter de finthakkede hasselnødder. Opbevares på køl.

Velbekomme:)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar