13. oktober 2013

Opskrift: Grissini

Ingredienser:
25 g gær
1 dl lunkent vand
1/4 tsk sukker
½-1 tsk salt
1 spsk olivenolie (med mild smag)
220 g hvedemel
 
Evt. fint revet parmasan - dette kan tilsættes dejen for at give lidt ekstra smag.
 
Fremgangsmåde: 
Bland gær og vand sammen. Tilsæt salt, sukker, olivenolie og halvdelen af hvedemelet. Tilsæt herefter resten af hvedemelen under omrøring. Tag evt. og ælt sidste del med hænderne indtil du har en fast elastisk masse.
Tag nu herefter en lille klump og tril lange stænger af dem - de skal være mellem 0.5-0.9 cm i diameter.
Lad brødstængerne hæve i 15 min.
Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 17-20 min (brødene skal vendes når halvdelen af tiden er gået for at få det bedste resultat.


Skal børnene i køkkenet kan grissinierne hurtigt blive til sjove slange brød med lidt pinjekerner og blåbirkes. Pensl brødet hvor birkes og pinjekerner skal være.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar