7. oktober 2013

Opskrift: Pekan-karamel brownie




Ingredienser (12-14 stk)
100 g pekan-nødder
250 g mørk chokolade 70%
130 g smør
5 æg
380 g sukker
70 g hvedemel
1/4 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
2 spsk kakaopulver
1 ds. kondenseret mælk
9 spsk ahornsirup
1/4 tsk salt

Fremgangsmåde:
Lav karamellem ved at komme kondenseret mælk, salt og ahornsirup i en lille kasserolle og bring det til kogepunktet mens du rører rundt i gryden. Det er vigtigt hele tiden at røre rundt i massen da det ellers let brænder på. Det tager ca. 10 min før massen er blevet til færdig karamel.

Smelt chokolade og smør sammen over vandbad.

Pisk æg og sukker sammen og rør den smeltede smør-chokolade blanding i æggemassen med en gummidejskraber. Sigt mel, bagepulver,salt og kakaopulver i massen. Hak pekannødderne og bland dem i dejen.

Tag nu en brownie form (ca.24x24) og beklæd den med bagepapir. Hæld nu lidt over halvdelen af kagedejen i formen. Tag nu din karamel (hvis den er stivnet lidt mens du lavede kagedejen, så varm den op til flydende konsistens) og fordel med en ske ovenpå dejen. Tag nu resten af brownie-dejen og fordel ovenpå karamel-laget.
Kommes i ovnen ved 170 grader (varmluft) og bages i 40 min.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar