14. oktober 2011

Sugar cookies opskrift ... BOOOOOH!!!




Her en opskrift på småkager som er gode til at dekorere efterfølgende:) Her en lille spøgelses-form som jeg købte hos specialkøbmanden i Rødovre. Butikken var fyldt den dag, da en institution med ellevilde børn havde fundet vejen dertil også - og hvor var det dejligt at personalet som altid var klar bag disken med et stort smil og venlighed trods travlhed.





Ingredienser:



250 g usaltet smør


375 ml sukker


1 æg


1 tsk vanilleekstrakt


680 ml mel


1 tsk maizena


½ tsk bikarbonat


½-1 tsk salt





Skær smøret (lad det stå på køkkenbordet i 15 min inden du starter) i små tern og kom det i røreskålen sammen med sukker. Kør køkkenmaskinen på langsom hastighed til at starte med, og fortsæt til medium hastighed og rør indtil det er en helt homogen blanding. Tilsæt æg og vanilleekstrakt.



I en anden skål blandes mel, maizena og bikarbonat. Tilsæt melblandingen lidt af gangen til smør-blandingen. Pak dejen ind og kom den i køleskabet i 30 min.



Tag nu dejen ud, og del den op i 2-3 dele som æltes bløde nok til at rulle ud. Udstik nu dine småkager - ca 3/4 cm høje.



Bag ved 200 grader i ca 6-8 min, til de er gyldne. Tag dem ud og lad dem afkøle.






Velbekomme:)









1 kommentar:

  1. Hey. Har fuldstændig samme cookiecutter der hjemme.
    Jeg har et spørgsmål angående mængden af mel og sukker er det korrekt at det står i ml og hvad er det i gram ca.
    Og har du prøvet at bruge vanilliepulver i stedet for ekstrakt?
    Hilsen henriette.

    SvarSlet