Smørcremer

Nedenfor er der 5 forskellige opskrifter til smørcremer som enten kan bruges som fyld, topping eller som oftest til at smøre kagen op med.
Husk at bruge usaltet smør.

Indholdsfortegnelse:
Karamel smørcreme
Chokolade smørcreme
Italiensk Marengs smørcreme
Alm. smørcreme
Palmin smørcreme

Karamel smørcreme.
Ingredienser:
600 g sukker
1,25 dl vand
1,25 dl piskefløde
9 past. æggehvider
680 g usaltet smør, tempereret
korn fra 1 vanillestang

Fremgangsmåde:
Tag 325 g sukker og kom det i en gryde og tilsæt vandet. Kog under omrøring indtil der er dannet caramel (rav farvet) og fjern derefter blandingen fra varmen. Tilsæt derefter piskefløden, og rør rundt indtil det er en ensartet masse. Tag blandingen fra varmen. Skrab vanillekorn ud af vanillestangen, og bland det med lidt sukker. Kom vanillen i karamel blandingen og lad det afkøle sammen.
Over vandbad kommes de past. æggehvider og 275 g sukker tilføjes. Der røres indtil alt sukkeret er opløst i æggehviderne. Tag nu æggehvide blandingen i en røreskål og pisk ved medium hastighed indtil blandingen er stiv og kølig (10-15 min).
Tilsæt smør til æggehvide blandingen lidt af gangen og pisk godt mellem hver tilsætning.
Tilsæt caramellem i en tynd stråle mens din røremaskine kører på medium hastighed og pisk herefter videre i et par minutter indtil blandingen er ensartet og glat. Fortvivl ikke hvis blandingen starter med at se let grynet ud, den samler sig efter grundig omrøring.
Anvend herefter som kage fyld eller til at smøre kagen op med inden den overtrækkes med marcipan eller fondant.
Smørcremen kan fryses og gemmes et par dage. Når caramelcremen er optøet skal den lige piskes godt, så er den god til anvendelse. 

CHOKOLADE SMØRCREME:

9 dl flormelis 2 dl kakao 180 g blødt smør 1 dl lun mælk vanillesukker
Alt blandes sammen til den ønskede konsistens.ITALIENSK MARENGS SMØRCREME:

5/5.5 æggehvider
60 g sukker til at blande i æggehviderne
230 g sukker til sukkerlagen
0,6 dl vand til sukkerlagen
500 g blødt usaltet smør
Essens efter smag
Fremgangsmåde: Pisk æggehviderne stive i røremaskine ved medium effekt, bland 60 g sukker i.
Kog sukkerlagen op ved 120 grader. Kom den varme sukkerlage i marengsen i en tynd stråle, medium eller høj effekt. Lad herefter marengsen kører ved medium-høj effekt på røremaskinen indtil massen er kølig. Det er vigtigt at massen ikke er varm, da dette vil smelte smøret og ødelægge smørcremen. Kom herefter det bløde smør i massen og rør rundt med røremaskinen indtil massen er ensartet. Kom essens/ farve i efter valg.

 

ALMINDELIG SMØRCREME:

ca. 400 g flormelis (juster smørcremen med flormelis til "toppen" bliver stående ved ske-test) 3 spsk lun mælk 250 g blødt smør evt. vanille sukker eller essens efter smag. Alt blandes sammen. Reguler konsistensen vha flormelis.

 

PALMIN SMØRCREME:

225 g blødt smør 225 g palmin 900 g flormelis 1 dl mælk vanilleessens eller anden smag. Det hele blandes sammen indtil konsistensen er korrekt. Bland evt mere flormelis i hvis massen er for våd, eller suppler med en anelse mælk hvis massen er blevet grynet og ikke vil hænge sammen.Kommentarer

 1. Hvilken opskrift skal jeg bruge hvis jeg vil smøre en kage op istedet for at bruge fondant. Jeg har set det blive gjort på u tube. Men smelter smøret ikke når kagen kommer ud af køleskabet ?? Kagen ser helt hård ud på u tube ???

  SvarSlet
  Svar
  1. Hey Maria

   Random person her :)

   Smørret smelter ikke, da det yderligere er blandet op med en masse andet. Piskefløde, derimod, ødelægger fondant (og jeg nævner det fordi jeg selv laver fondantovertrukket roulader og indmaden kan bruges som opsmørring, hvis jeg ikke bruger piskefløde).

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

DIY beton æg

Opskrift: Flødeboller med vaffelbund

Modellerings chokolade