17. marts 2011

Kageeventyrs dadelmus



Her er lige en opskrift på sundt slik til børnene og som samtidig er sjovt at kigge på:) Den er helt uden sukker og må derfor gerne medbringes i vuggestuer og børnehaver når de små holder fødselsdag. Velbekomme:)




FØLSKOVS DADELMUS


Grundmasse til kroppen (giver 12-14 mus)


210 g dadler uden sten


2 spsk smeltet palmin


25 g kokosmel


3 knsp. vanillekorn eller vanilleessens


20 g kakaopulver beregnet til bagning


Derudover kokosmel til at rulle mussekroppen i.




Hale og ører: 2 figenstænger


Øjne: rosiner


Snude: Rosin/ figenstang/ frysetørrede jordbær eller hindbær




Arb.beskrivelse:


1) Alle ingredienser til kroppen kommes i en foodprocessor og blendes indtil massen er en let klistret klump. Form små kegleformede kroppe og rul dem i kokosmel.


2) Tag figenstangen i indpakningen og kom den i ovnen v 50 grader i 30 sek - 1 min. Alternativt kan den kommes i mikroovn uden indpakning i få sek. Figenstangen skal være blød.


Dust bordet med noget maizena, rul figenstangen lidt ud og tag en tylle til at udstikke ørene.


Den anden figenstang skal være kold og bruges til at skære tynde lange trekantede stykker som anvendes til hale.


3) Tag rosiner og frysetørrede bær og kom på som øjne og snude.




Tadaaa de herligste mus!




Pynteforslag: rul noget grønt fondant ud som kan bruges til "underlag" og noget gul fondant der bruges om ost.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar