21. april 2013

Opskrift: Svenske karamelsmåkager



Jeg fandt en kopi af denne opskrift på arbejdet men fandt aldrig ud af hvem der havde den med. Overskriften var "verdens bedste småkager" og de er bestemt også gode, så opskriften får i selvfølgelig her:

Ingredienser:
100 g usaltet smør, stuetemperatur
1 dl sukker
1 spsk vanillesukker
1 spk lys sirup
2 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
1 knsp salt

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 170 grader.
Pisk smør og sukker sammen. Tilsæt de øvrige ingredienser og bland med elpisker til det er en ensartet masse. Rul herefter 2 "pølser" ca. 3 cm tykke. Rul dem hver for sig ind i bagepapir (Så det ligner en gammeldags karamel). Læg småkagedejen ind i køleskabet og lad den blive hård i ca. 1 time.
Tage småkagedejen ud og skær dem i ca 1 cm tykke skiver. Placer med lidt mellemrum på en bageplade, og bag derefter straks i ovnen i 10 min eller til de er gyldne i overfladen.

Velbekomme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar