21. april 2013

Opskrift: Småkager med pekan-drys.

Denne opskrift lavede jeg ud fra "grundopskriften" svenske karamelsmåkager, man skulle da være et skarn hvis man ikke prøvede at mikse og gøre tingene lidt anderledes:)

Ingredienser:
100 g usaltet smør, stuetemperatur.
100 g lys muscovadosukker
50 g melis
½ vanilllestang, kornene af
2 spsk lys sirup
120 g hvedemel
1 tsk bagepulver
10-20 g pekannødder
Evt. lidt perlesukker (kan undlades)

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 170 grader.
Pisk smør og sukker grundigt sammen. skrab kornene ud af den ½ vanillestang og kom ned i smør blandingen sammen med resten af ingredienserne.
Tril 2 pølser ud af småkagedejen og pak dem derefter ind i bagepapir. Kom herefter rullerne ind i køleskabet og lad dem blive kolde/ hårde (ca. 1 time).
Tag småkagerullerne ud af køleskabet og skær dem i ca 1 cm tykke skiver. Kom dem på en bageplade med mellemrum imellem dem.
Hak pekannødderne. Pensl småkagerne med lidt past. æggehvide og drys herefter pekannødder og evt. perlesukker ovenpå.
Kom derefter straks småkagerne ind i ovnen i ca. 10 min.

Velbekomme:)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar