27. marts 2011

Rice Krispies Treat/ RKT

RICE KRISPIES TREAT


  • 250 g skumfiduser skåret i små stykker.
  • 100 g smør
  • 175 g rice crispies
  • Evt. ½ tsk vanillle ekstrakt
  • Evt pastafarve, hvis du/ I ønsker at jeres treat skal have farve:)



Grej:


  • Gummi dej-spatel
  • Bagepapir
  • Form
  • cooking spray - evt. den fra Wilton, eller kom alternativt bagepapir i formen.



Fremgangsmåde:



  • Smelt smøret ved lav varme, kom de små skomfiduser i og rør med gummi spatlen indtil de er smeltede. Hvis du/ I ønsker at RKT til være farvet, er det nu du skal komme pastafarven i massen. Bland indtil ensfarvet. Kom derefter Rice Crispies i og bland rundt. Kom massen ned i en form, og tryk den lidt tæt med bagepapiret. RKT kan enten formes til figurer (brug flormelis, da det er en klistret masse - eller anvend engangs gummihandsker til at forme med) eller skæres i rektangulære stykker og coates med mørk chokolade. Skal opbevares køligt.
  • Se hvordan du indfarver din RKT her http://kageeventyr.blogspot.com/2011/10/monstertruck-trin-for-trin.html

Hjemmelavet marcipan

Mmmmm... marcipan! Her er opskriften på hjemmelavet marcipan:
  • 225 g smuttede mandler, malet i køkkenmaskine til meget fin konsistens
  • 75-100 g sukker
  • 1 dl vand

Lav sukker lage af sukker og vand, skal koge til sukkerlagen er halvtyk. Dette blandes efterfølgende i marcipanen i en langsom og tynd stråle indtil det er den rette konsistens, rør indtil det er helt fordelt - det er ikke alt sukkerlagen der anvendes (kommer an på hvor meget sukkermassen koges ind). Til sidst pakkes massen ind i bageparpir og stilles koldt.

23. marts 2011

How to; gelatine flowers and butterflies

 
If you like to wiev the text in English, please click here or use google translate:

Til disse flotte gelatine figurer behøves:
- 2 dele gelatine pulver
- 5 dele vand
- airbrush farver eller gele farver
- glimmer pulver.
-ståltråd beregnet til blomster på kager.
- blomster tråd til at samle figuren.
- Evt pulverfarver og alkohol, hvis du ønsker at male figuren efterfølgende.

1) Forskellen mellem at bruge gelé farver og airbrush, er at airbrush farverne suverænt er nemmere til dette formål. Anvendes gelé farve skal klumpen opløses 100% i vandet inden man kan komme videre. Airbrush farvens fordel er at den fordeler sig med det samme i vandet, og at man under hele processen fra start til slut kan tilsætte mere farve.
Man starter med at komme farven i vandet, derefter glimmer i pulverform, for at få en mere glansfuld overflade. Kom derefter gelatine pulveret i og lad det stå stille - IKKE røre rundt.

Når massen er ensartet, kommes det i vandbad. IKEA glas er suveræne til dette formål, de holder til det hele:). Massen er færdig når alt er opblødt og bliver tyndtflydende. Hvis forholdet mellem vand:gelatine ikke har været optimalt, kan der forekomme klumper som ikke bliver opblødt: Tag en ske og fisk det op.
Når det hele er opblødt tages koppen af vandbadet og står og køler lidt mens man laver figur formene.

Brug evt en rullepind eller andet til at sørge for at formene bliver af samme størrelse. Lav en "lasso" først, tag den af pinden og form derefter det ønskede.


Eksemplet herover er formet som et hjerte-blad. Bøj ståltråden ca 90 grader, dette hjælper når man skal dyppe formen ned i kommen med gelatinen, og ligeledes er det nødvendigt ved tørringsprocessen til at det fordeler sig ensartet.

Her er der kommet klar gelatine på formen. Glider gelatinen af, er massen stadig for varm. Vent og prøv igen. Bliver massen til en klump på formen, er massen for kold og skal varmes op igen.

Til eksempel er her vist blå gelatine. Når man anvender farvet gelatine, er det vigtigt at dreje bladet rundt således at man styrer hvor farven skal være mest markant. Sæt herefter til tørring.




Til sidst samles figurerne vha blomstertapen. Den hvide blomst på dette billede er efterfølgende malet med en blanding af pulverfarve og alkohol.


Der er en størrelses grænse for forme af metal tråd. Ønsker man større gelatine figur-dele kan dette gøres ved at male gelatine på præge-plade, eller på husholdningsfilm.


Rigtig god fornøjelse!

How to på Bamse

Text in English: http://cakefairytales.blogspot.com/2011/06/how-to-make-fondant-teddy-bear.html

Her en how-to på hvordan man laver en sød lille bamse, denne passer rigtig fint både til kager og til cupcakes. Bamsen er lavet af fondant. De små figurer behøver ikke at blive tilblandet noget for at stivne i den ønskede form. Laver man derimod større figurer vil jeg anbefale at komme tylose pulver i fondanten for at få den til at stivne hurtigere og kunne holde formen.

Lim: til de små figurer behøves kun at duppe med vand. Til de større figurer kan man lave en lim af vand og tylosepulver.

Duster: Tag en engangsvaskeserviet til babyer (50 stk for 6-7 kr i fakta), kom noget maizena mel i midten og lav derefter en pose ud af det ved at samle det med en IKEA poseklemme.


1) indfarv fondanten i den ønskede farve, og skær den til 4 dele som ovenfor. De små er til hhv arme og ben, den største til maven og den mellemste til hoved og ører.
Lav en kegleformet krop, og brug evt redskabet som er vist på billedet til at lave "syninger" på bamsen. Der er spagetti som går igennem kroppen, denne skal bruges til at sætte hovedet fast på.



Tag klumpen til arme, rul en pølse og skær den skråt på midten. Tryk den runde ende flad - dette er bamsens hånd. Brug et redskab med en blød ende til at lave 2 hak svarende til albuebøjningen. Lav igen "syninger".



Ligeledes formes benene.



Nu er vi kommet til samling af kroppen. Dette gøres ved at duppe lidt vand på arme og ben. Det er vigtigt at der ikke kommer for meget vand på, da dette vil medfører at arme og ben glider rundt og ikke sætter sig fast.



Nu til hovedet: Tril en rund kugle, lav "syninger" og prik 2 små huller som ørene kan sættes fast i.



Ører: lav to kegler, og brug det viste redskab til at lave "hullet" i øret. Mas evt keglen lidt flad, så den får den rigtige øreform.




Tag igen og dup lidt vand på ørenes "bund" og sæt dem ned i hullerne.



Munden: Lav en flad trekant som vist på billledet. Brug bunden af en tylle til at markere kinderne i hver side, og tag et vilkårligt tyndt redskab eller spagetti til at prikke lidt overfladiske huller sv.t. knurhår.



Næse og øjne: rul en lille kugle sort fondant. Prik huller i hoved og næse til at sætte kuglerne ned i. Lim dem fast ved at duppe på de sorte fondant kugler med lidt vand.






Voila - en nuser bamse.



19. marts 2011

Tweety og Sylvester

Det færdige resultat

Beskrivelse starter fra bunden af indlægget:)

Tweety delene . Har malet på tweetys ansigt med pulverfarver blandet op med alkohol.

Overtrukket med sort sugarpaste. Jeg fandt dette hos kagekompagniet.dk, som var det billigste da jeg søgte.

Jeg startede med at bage en MASSE kage, i mellem lagene er der chokolademousse fra Dr. Oetker (super nemt 2½ dl mælk blandet med chokolade-pulveret, bliver fint stift til stable-kager). Herefter skar jeg kagen til til en rund kugle med "skæg" og en der var æggeformet. Herefter har jeg overtrukket kagen med Italiensk marengs smørcreme (med jordbærsmag).

Weekendens muffins

Her er weekendens muffins:) Regnbue, prinsesse, frøer, blomster:) Girly girly weekend til alle:)



En muffin til prinsesse tema, tænkte lidt "somewhere over the rainbow":)


En prinsesse muffin til en prinsesse selvfølgelig:)

Ingen prinsesse uden en masse frøer der skal kysses ... MØØØS!



Her lidt smørcremes roser, det der ligner prikker ovenpå er noget fra Dr. Oetkers Love pakke, ligner dug "in real life", men desværre ser det lidt sjovt ud her:)












18. marts 2011

Kagefade





Nem og billig måde at lave personlige kagefade der passer til festen/ kagens tema:)


Skal bruges:
Fad/ cakedrum/ plexiglas plade (købes hos ex. Silvan)
Gavepapir
Husholdningsfilm

Kom gavepapiret på forsiden af fadet og sæt fast under dette med tape. Kom husholdningsfilmen rundt om. Dette i flere lag, således at man ikke kommer ned til papiret når man skærer i kagen.

ALTERNATIVT:
Rul farvet fondant ud, lim på fadet vha lidt vand.

Regnbue muffins







REGNBUEMUFFINS


Perfekt søde muffins til børnefødseldagen, smagen er relativt neutral og er således ret taknemmelig i forhold til den smørcreme/ mousse man ønsker at komme ovenpå.




Ca 20 stk




50 g smør


2 dl mælk


300 g sukker


250 g hvedemel


2 tsk bagepulver


1 tsk vanillesukker


Frugtfarver fra dr. oetker: rød, gul, grøn, blå. Ønskes den fulde palet af regnbuens farver, blandes disse blot af ex rød/gul =orange.




Alle ingredienser på nær frugtfarve kommes i en skål og blandes sammen. Del dejen op i 4 lige store portioner og kom hver i en skål. Farv hver af skålene i hver sin farve.




Fyld i formene: fyld bunden af formene med den blå farve. Tænd ovnen på 150 grader. Bag til der er en anelse hårdere overflade (end flydende), tag formene ud og kom grøn i i et tyndt lag, kom igen i ovnen til der igen er en anelse hårdere overflade. Gentag med de resterende farver.


Pas på med ikke at bage de forskellige lag i for lang tid, i så fald ender man med nogle tørre og kedelige muffins.

Icing




ROYAL ICING opskrift:Flormelis

past. æggehvider.
Få dråber citronsaft


Bland (siet) flormelis med æggehvider og lidt citronsaft. Det er vigtigt at du ikke pisker blandingen, men rører forsigtigt sammen med ske, ellers kan der dannes luftbobler (jvf ovenstående billede). Skulle der alligevel komme bobler når du laver run-out eller flooding af cookies - tag da en tandstik og fjern bobler ved at prikke hul i dem.
Den rette konsistens afhænger af hvad du skal anvende din icing til.

Lav en icing bag/ patron og undgå at din icing tørre ud + gør rengøring meget lettere. Se hvordan du laver en icing patron her: http://kageeventyr.blogspot.com/2011/10/lav-en-icing-bag-til-ri.html


Let:
Flyder fuldstændig ud når skeen tages op af blandingen. Denne anvendes til run-out teknik på fondant, eller lavet ovenpå bagepapir. Til dette laves icing kræmmerhus: http://kageeventyr.blogspot.com/search/label/Cornet%2F%20kr%C3%A6mmerhus%20tutorial

Medium grad 1:- Når skeen tages op tager det ca 10 sek inden toppen af icing forsvinder. Anvendes til flooding/ udfyldning af småkager/ cookies. Giver pæn jævn overflade. Der kan anvendes icing kræmmerhus.

Medium grad 2:- Når skeen tages op tager det ca 18-20 sek før toppen af icing forsvinder. Anvendes ligeledes til flooding/ udfyldning af småkager/ cookien. Gør at flooding kan hæve sig lidt op over basis/ "indramningen" - god til ex at lave bold/ græskar mm, hvor der ønskes hen af 3D effekt. Der kan anvendes icing kræmmerhus.

Hård:
Toppen af icing bliver stående når skeen tages op. Det er vigtigt at icing heller ikke bliver får hård/ tør. Når toppen lige præcis bliver stående er den perfekt.


Smørcremer

Nedenfor er der 5 forskellige opskrifter til smørcremer som enten kan bruges som fyld, topping eller som oftest til at smøre kagen op med.
Husk at bruge usaltet smør.

Indholdsfortegnelse:
Karamel smørcreme
Chokolade smørcreme
Italiensk Marengs smørcreme
Alm. smørcreme
Palmin smørcreme

Karamel smørcreme.
Ingredienser:
600 g sukker
1,25 dl vand
1,25 dl piskefløde
9 past. æggehvider
680 g usaltet smør, tempereret
korn fra 1 vanillestang

Fremgangsmåde:
Tag 325 g sukker og kom det i en gryde og tilsæt vandet. Kog under omrøring indtil der er dannet caramel (rav farvet) og fjern derefter blandingen fra varmen. Tilsæt derefter piskefløden, og rør rundt indtil det er en ensartet masse. Tag blandingen fra varmen. Skrab vanillekorn ud af vanillestangen, og bland det med lidt sukker. Kom vanillen i karamel blandingen og lad det afkøle sammen.
Over vandbad kommes de past. æggehvider og 275 g sukker tilføjes. Der røres indtil alt sukkeret er opløst i æggehviderne. Tag nu æggehvide blandingen i en røreskål og pisk ved medium hastighed indtil blandingen er stiv og kølig (10-15 min).
Tilsæt smør til æggehvide blandingen lidt af gangen og pisk godt mellem hver tilsætning.
Tilsæt caramellem i en tynd stråle mens din røremaskine kører på medium hastighed og pisk herefter videre i et par minutter indtil blandingen er ensartet og glat. Fortvivl ikke hvis blandingen starter med at se let grynet ud, den samler sig efter grundig omrøring.
Anvend herefter som kage fyld eller til at smøre kagen op med inden den overtrækkes med marcipan eller fondant.
Smørcremen kan fryses og gemmes et par dage. Når caramelcremen er optøet skal den lige piskes godt, så er den god til anvendelse.



 

CHOKOLADE SMØRCREME:

9 dl flormelis 2 dl kakao 180 g blødt smør 1 dl lun mælk vanillesukker
Alt blandes sammen til den ønskede konsistens.



ITALIENSK MARENGS SMØRCREME:

5/5.5 æggehvider
60 g sukker til at blande i æggehviderne
230 g sukker til sukkerlagen
0,6 dl vand til sukkerlagen
500 g blødt usaltet smør
Essens efter smag
Fremgangsmåde: Pisk æggehviderne stive i røremaskine ved medium effekt, bland 60 g sukker i.
Kog sukkerlagen op ved 120 grader. Kom den varme sukkerlage i marengsen i en tynd stråle, medium eller høj effekt. Lad herefter marengsen kører ved medium-høj effekt på røremaskinen indtil massen er kølig. Det er vigtigt at massen ikke er varm, da dette vil smelte smøret og ødelægge smørcremen. Kom herefter det bløde smør i massen og rør rundt med røremaskinen indtil massen er ensartet. Kom essens/ farve i efter valg.

 

ALMINDELIG SMØRCREME:

ca. 400 g flormelis (juster smørcremen med flormelis til "toppen" bliver stående ved ske-test) 3 spsk lun mælk 250 g blødt smør evt. vanille sukker eller essens efter smag. Alt blandes sammen. Reguler konsistensen vha flormelis.

 

PALMIN SMØRCREME:

225 g blødt smør 225 g palmin 900 g flormelis 1 dl mælk vanilleessens eller anden smag. Det hele blandes sammen indtil konsistensen er korrekt. Bland evt mere flormelis i hvis massen er for våd, eller suppler med en anelse mælk hvis massen er blevet grynet og ikke vil hænge sammen.



De skønneste og blødeste alt-mulig-boller

I dette indlæg er der opskrift på:
1) De skønneste og blødeste alt-mulig-boller
2) Kanelsnegle
3) Pølsehorn
4) Thebirkes med enten lys eller mørk remonce creme.


DE SKØNNESTE OG BLØDESTE ALT-MULIG BOLLER
10 stk.

Grundopskriften:
6 spsk vand
50 g gær
3 dl mælk
50 g smeltet smør
3 spsk sukker
7-8 dl mel

Efter smag og lyst:
Kom 1 spsk kardemomme i bollerne.
Frugtfarve: giver nogle rigtig skønne og farverige boller til børnenes fødselsdag.

Til pensling: Bland 1 æggeblomme med lidt vand - dette giver bollerne den flotte overflade som man også ser hos bagerne.

Smelt smøret i en gryde og kom mælken i denne. Bland gæret med vandet i en skål og kom herefter smørblandingen i. Kom de resterende ingredienser i.

Lad dejen hæve i 20 min. Tænd ovnen på 225 grader. Bollerne skal bages i ca 10-14 min.


KANELSNEGLE:
Brug opskriften til de "skønneste og blødeste alt-mulig-boller".
Kanelfyldet:

150 g blødt smør
1 dl sukker
2 spsk stødt kanel

Alle ingredienserne røres sammen. Rul dejen ud og kom fyldet på, hvorefter dejen rulles sammen. Skær nu dejen til snegle. Lad dem hæve i ca 25 min. Pensl dem og bag herefter i ca 10-12 min ved 225 grader.


PØLSEHORN:
Grundopskrift (undlad kardemomme) og pølser. Pensl pølsebrødene og bag ved 225 grader i 10-14 min.

THEBIRKES:Grundopskrift
Remonce creme, se nedenfor
pensling og birkes

Lys remonce creme:100 g blødt smør
100 g marcipan
100 g sukker
evt vanillesukker efter smag.

Mørk remonce creme:125 g blødt smør
250 g brun farin
Eventuelt kan tilsættes: 2 spsk kanel og 2 spsk kagecreme.

Rul dejen ud, kom fyldet i og fold til små "pakker". Pensles og drysses med birkes.
Bag ved 225 g i 10-12 min.

17. marts 2011

Kageeventyrs dadelmus



Her er lige en opskrift på sundt slik til børnene og som samtidig er sjovt at kigge på:) Den er helt uden sukker og må derfor gerne medbringes i vuggestuer og børnehaver når de små holder fødselsdag. Velbekomme:)




FØLSKOVS DADELMUS


Grundmasse til kroppen (giver 12-14 mus)


210 g dadler uden sten


2 spsk smeltet palmin


25 g kokosmel


3 knsp. vanillekorn eller vanilleessens


20 g kakaopulver beregnet til bagning


Derudover kokosmel til at rulle mussekroppen i.




Hale og ører: 2 figenstænger


Øjne: rosiner


Snude: Rosin/ figenstang/ frysetørrede jordbær eller hindbær




Arb.beskrivelse:


1) Alle ingredienser til kroppen kommes i en foodprocessor og blendes indtil massen er en let klistret klump. Form små kegleformede kroppe og rul dem i kokosmel.


2) Tag figenstangen i indpakningen og kom den i ovnen v 50 grader i 30 sek - 1 min. Alternativt kan den kommes i mikroovn uden indpakning i få sek. Figenstangen skal være blød.


Dust bordet med noget maizena, rul figenstangen lidt ud og tag en tylle til at udstikke ørene.


Den anden figenstang skal være kold og bruges til at skære tynde lange trekantede stykker som anvendes til hale.


3) Tag rosiner og frysetørrede bær og kom på som øjne og snude.




Tadaaa de herligste mus!




Pynteforslag: rul noget grønt fondant ud som kan bruges til "underlag" og noget gul fondant der bruges om ost.




14. marts 2011

Cupcakes

Lige et lille blog indlæg med mine muffins. Sidste år indsendte jeg billeder af mine muffins til Dr. Oetkers Miss Muffin konkurrence - det blev til en 2. plads og et billede af nogle af mine muffins i Jyllandsposten. Jeg blev spurgt om jeg ville være gæstedommer ved dette års Miss Muffin, og har selvfølgelig sagt ja:) - jeg glæder mig til at se en masse lækre, sjove, søde, skønne muffin/ cupcake billeder.

Min elmo muffin var i 2010 i Jyllands Posten for Dr. Oetker. Jeg fik en masse lækre Dr. Oetker produkter for at de måtte bruge billedet - jeg siger bestemt mange tak:)


Denne muffin blev nr. 2 i Dr. Oetkers Miss Muffin konkurrence 2010.











Klokkeblomst



I anledening af min datters familie-fødselsdag blev temaet til kagen Klokkeblomst og venner - min datter elsker at se filmen om Klokkeblomst "feeeeer", så inspirationen er ikke overraskende fra den film:)

Hello Kitty




Så blev det tid til at lave ældste datters 2. års fødselsdags kage... heeeelloooooo Kitty!




Flere billeder af kagen ligger under fanen med populære børne figurer.

Blogge loggen

Så er der endelig kommet gang i min blog.... laaangt om længe fik jeg sat mig lidt ind i hvordan man konstruerer en blog-side... er desværre tilvænnet den absolut fool-proofe hobby-hjemmeside-udbydere - indenfor 1 år vil den dog blive lukket til fordel for bloggen:)