CAKE POP ABC: Opskrifter, Fremgangsmåde og TUTORIALS

Jeg har valgt at samle 3 indlæg om cake pops bagning og fremstilling. Alle tutorials er nederst i dette indlæg. Støder du på problemer når du cake pop'er - så skriv i kommentar feltet, så sørger jeg for at der kommer svar på problemet. Rigtig god cake popping:)

Indhold:
 1. Opskrifter og smag
 2. Fremgangsmåde og den perfekte konsistens
  Fejl-grupper mht fedt/ væske indholdet.
 3. Slikkepinden og den rette temperatur
 4. Chokolade:
  Hvilke typer anvendes og hvor købes det billigt
  Hvordan får jeg overskuds chokoladen af.
  Indfarv dit chokolade
  Chokolade tempererings guide
  Chokoladeknapper + blandings vejledning, hvis choko-knapper driller.
  Tips hvis chokolade knapperne klumper.
 5. Holder til tørring.
 6. Cake pop tutorials


1: Opskrifter og smag:
Cake pops er blot kage (efter eget valg) blandet med enten din favorit smørcreme, smøreost (med lidt sukker) eller Cream Cheese Frosting. Ønsker man at tilsætte smag kan dette gøres ved at tilsætte aromaer af forskellig art, alkohol, marmelade - ja, mulighederne er uendelige.
Nedenfor link til følgende opskrifter:
Double Chocolate Cake Pop opskrift (denne lavede jeg til Dr. Oetker)

2: Fremgangsmåde og den perfekte konsistens:
Kagen skal smuldres og kommes i røremaskine (K-spade på maskinen, eller dej-kroge hvis du anvender den håndholdte), kom smørcreme/ smøreost/ Cream cheese frosting i og lad maskinen ælte massen indtil det er romkugle konsistens. Det er vigtigt at massen er sammenhængende og ikke klistrer - massen er perfekt når den lige netop holder sammen, og ikke fedter.
Fejl-grupper:
Kommer du for meget smørcreme risikerer du at fedtindholdet bliver for højt, hvilket under tørre-processen kan bevirke "fedt-dråber" udenpå chokoladen.
Kommer du for lidt smørcreme i din kagedej smuldrer den når du forsøger at trille kugler.

3: Slikkepinden og den korrekte temperatur:
Skal limes fast til cake pop med lidt af den smeltede overtrækschokolade, og derefter ind i køleskabet i 20 min eller fryseren i ca 2 min.
Det er vigtigt at slikkepinden som lige er sat ned i cake pop dejen, ikke kommes i fryseren i længere tid end 2 min (max 4 min), da den ellers bliver for kold hvilket får chokoladen til at krakelerer, når cake pop'en overtrækkes.

4: Chokolade:Almindelig overtrækschokolade, chokolade knapper, Candy Melts (engelske chokolade knapper med/ uden farve). Selv den billige overtræks chokolade fra Carletti kan anvendes lige så vel som den lidt dyrere Candy Melt/ Odense chokolade knapper. Candy Melts findes i stort set alle farver, og du kan købe dem meget billigt hos deleukstetaartenshop.
Hvordan får jeg overskuds chokoladen af: Det gør ikke noget at chokoladen i første omgang kommer på i tykt ujævnt lag; tag slikkepind med den ene hånd og hold slikkepinden i ca 45 graders vinkel, og drej den rundt. Med den anden hånd slås forsigtigt men hurtigt lige under selve cake pop'en. På denne måde kommer overskuds chokoladen hurtigt og nemt af. Derefter er det blot at pynte og komme ind i køleskabet.
Indfarv dit chokolade: Det bedste er at blande med pulverfarverne, men du kan sagtens bruge de flydende pasta-farver. Pastafarverne kan anvendes hvis du skal have en lys farve, mens de mørkere farver kan volde lidt problemer.
Ægte chokolade og chokolade temperering:Dette er vigtigt i forhold til "rigtig chokolade". Candy Melts er et blandingsprodukt, som kan anvendes noget mere hårdhændet. Smelt din chokolade efter chokolade tempererings guiden.
Chokolade knapper: Chokolade knapper er et blandings produkt som ikke er så sart at arbejde med som ægte/ rigtig chokolade - det er meget nemmere, og kan endda laves i mikroovn efter posens anvisninger.
Driller chokoladeknappene ved at blive for stive/ klumpede, er det et godt råd at købe Funcakes, som er meget tynd i konsistens. Bland i forholdet 10:1-2 (hhv Candy Melts: Funcakes). Køber man kun funcakes, skal man være opmærksom på at pga den tynde konsistens, bliver chokoladen let gennemsigtig - så en chokoladekage vil "skinne mørkt igennem" en hvid Funcakes overtræk. Candy Melts er et bedre produkt hvad angår gennemsigtigheden.
Et andet trick er at blande de smeltede candy melts med kakaosmør, det er en meget nem måde at fortynde dine Candy Melts..
Godte kom med en kommentar til mit originale indlæg omkring dette, og skrev at man også kan blande crisco eller palmin i chokoladen hvis den klumper. Dette har jeg ikke prøvet endnu.

5: Holder til tørring af cake pops: Du kan anvende cake dummies, men alternativt kan du kører i Silvan og købe en flamingoplade, bare overtræk den med husholdningsfilm inden du går igang. En god ide er at tage en slikkepind og lave huller med passende afstand inden du går igang, da det til tider kan kræve lidt kræfter at få pinden gennem flamingoen. Til dekorativ servering kan fyldes et glas med farvet sukker.

6: Tutorials/ trin-for-trin beskrivelser:
Nedenfor link til cake pop tutorials:
- Horton Hears A Who Cake pop
- Cupcake cake pop
- Blomster cake pop
- Halloween Græskar cake pop

Kommentarer

 1. Hej, dejligt at kunne få ideer, inspiration og fif fra dine tutorials. Jeg vil snart igang med at lave cakepops, og så læste jeg lige du skrev at chokoladen kan farves med pastafarve, jeg bliver bare lidt i tvivl om jeg nu tør, for jeg læste et andet sted at man ikke kunne bruge pastafarve i chokolade, og jeg vil så nødig ødelægge en hel potion chokolade. Har du selv prøvet det? Hilsen Christel

  SvarSlet
 2. Hej flot blog du har. jeg har en kage rest som jeg har tænk mig skal ende med cake pop, så var en tur i Special købmanden idag for at købe Candy Melts jeg har en del pasta farve så jeg købte det bare i hvidt og så ville jeg tilsætte farve. men jeg fik at vide at jeg skulle bruge pulverfarve, da havde jeg så ikke lige penge til. så vil lige høre kan man eller kan man ikke bruge pastafarve.
  joan

  SvarSlet
 3. hvor er det dejligt du har lavet det så udførligt her. Jeg er ikke den store kreative, men syntes det kunne være sjovt at prøve at lave cake pops, og har gloet en million milliard opskrifter på engelsk og you tube, så jeg er mildest talt lykkelig nu hvor din side er blevet bogmærket her hos mig!!!!!

  SvarSlet
 4. Tak alle for kommentarene! OG beklager det sene svar! Det skal være de meget flydende pastafarver til at blande i chokoladen. Jeg prøvede med "melon" der er meget gelé/ hård i konsistensen, og der skulle jeg stå og mase og røre - uden at det blev godt. Prøvede med de meget flydende farver og det fungerede meget nemt. Ligeledes med airbrush farverne - bare husk at de farver SÆRDELES godt.
  Igen - jeg beklager det sene svar - skriv endelig hvis der er spørgsmål eller tutorials i mangler.

  SvarSlet
 5. Hej. Det er en fantastisk side du har lavet, og med dine trin for trin guider, kan selv jeg følge med, tak for det :-)Jeg har et spørgsmål til dine cake pops. Hvor længe kan de holde sig og hvordan skal de opbevares, og kan de fryses?

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Modellerings chokolade

Opskrift: Flødeboller med vaffelbund

Icing Cornet/ kræmmerhus tutorial