14. oktober 2012

Halloween chokolade øjne

Jeg vil lige lave en lille reklame til en candy-mould som jeg er blevet ret vild med her i Halloween tiden. Det er disse 3D øjne candy mould fra Wilton som jeg fik nede hos Sofisticake i Roskilde.

Det er utrolig nemt at bruge. Pensl smeltet chokolade (farvede candy melts) i formens sider/ bund. Herefter kan du fylde øjnene med alt hvad du har lyst til: cake pop masse, marcipan// nougat, chokolade/ kage. Lim sammen med lidt smeltet chokolade.

I bunden af fadet smuldrede jeg lidt mudd-cake så det lignede jord:)
Ingredienser til chokolade mud-cake med choko-ganache:
250 g smør, stuetemperatur
500 g sukker
4 æg
250 g mørk chokolade (gerne halvt mælk, halvt mørk chokolade)
1-2 spsk konc. kaffe (gerne BKI pulverkaffe)
325 g mel
30 g kakao pulver
2 spsk smagsneutral olie
1 tsk natron
125 ml sødmælk
2 tsk vanillesukker.

Ingredienser til ganache:
300 g chokolade, smeltet (gerne halvt mælke-, halvt mørk chokolade)
75 ml fløde

Fremgangmåde mudd cake:
Pisk smør og sukker til det er let og "skummende". Bland æg i massen, et af gangen. Bland alle de tørre ingredienser i en skål og kom dette i massen sammen med mælk.  Smelt chokoladen, tilsæt den koncentrerede kaffe og kom blandingen i kagemassen.
Bages ved 180 grader i ca 1 time.

Fremgangsmåde ganache:
Smelt chokoladen i vandbad, tilsæt fløden og rør rundt. Tag herefter ganachen af varmen og lad det afkøle lidt inden du kommer det ud over din kage.


Vi serverede disse øjne til dette års første Halloween arrangement med vores vennepar og deres børn og det var et rent hit. .... og så så det festlig drabeligt ud sammen med knoglerne:) .. og så smagte det skønt sammen med isen.

Velbekomme:)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar