9. august 2012

Opskrift mexikansk pasta

Denne paste er mere fast i konsistensen og ikke så elastisk som fondant. Dette gør pastaen eminent til blandt andet at lave bogstaver med udstikkere og patchwork teknik.

Ingredienser:
225 g flormelis
3 x 5 ml tsk gum tragacant (kan købes her)
6 x 5 ml tsk koldt vand
Evt. pastafarve

Bland først de tørre ingredienser sammen, og tilsæt derefter vandet. Rør først med ske, og æld derefter dejen med hænderne indtil det er en fast ensartet masse. Tilsæt flormelis hvis dejen er for våd og tilsær lidt mere koldt vand hvis dejen er for hård og ikke samler sig.
Kom dejen i en lufttæt pose og lad den hvile/ modne sig i stuetemperatur i ca 12-24 timer.
Når du skal bruge den mexikanske pasta, skal du først ælte den med hændere til den igen er blød - del evt dejen op i mindre portioner når du skal blødgøre den. Tilsæt ønskede pastafarver.

Når du skal bruge pastaen skal den rulles meget tyndt ud. Jo mindre udstikker - jo tyndere skal pastaen rullles. Dust med maizena på bordoverfladen og evt også på udstikkeren hvis du har problemer med at massen sætter sig fast.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar