9. september 2011

Modellerings chokolade


(opskrifter i bunden af indlægget)

Modellerings chokolade anvendes til at lave 3D kager og figurer med.
Her et billede af min baby-badekars kage hvor pigehovedet er lavet af rice krispies treat RKT efterfølgende udglattet med modellerings chokolade. RKT anvendes for at kage-figuren ikke bliver for tung i forhold til resten af kage konstruktionen. Du kan også vælge at bruge flamingo.



Det bedste resultat fås hvis man kan fremskaffe isoglucose (corn syrup/ majs sirup) som har den kvalitet at gøre massen ekstra elastisk. Majs sirup kan fås i visse Super Best, samt i thai/ kinesiske indkøbs markeder, men kan være svært at opdrive.
Alm. flydende glucose som du kan få i de store supermarkeder fungerer også rigtig fint og er det som jeg bruger normalt.


Modellerings chokolade, generelle blandings regler:
For al chokolade gælder at du skal følge tempererings guiden
Derefter blandes isoglucosen eller flydende glucose i, hvilket får chokoladen til at stivne med det samme. Bland til det er en homogen masse.
Isoglucose: Lad blandingen stå i 24 timer i køleskab og modne. Tag modellerings chokoladen ud og begynd at ælt massen indtil du får en blød og modellerbar masse.
Flydende glucose: Lad blandingen stå ved stuetemperatur ca 15 min (til massen har samlet sig). Ælt herefter massen igen og anvend herefter.

Modellerings chokolade af candy melts / farvet modellerings chokolade:
397 g Candy Melts
120 g isoglucose eller flydende glucose

Mørk modellerings chokolade:
200 g mørk chokolade.
60 ml isoglucose eller flydende glucose

Lys modellerings chokolade:
200 g mælkechokolade
3 spsk isoglucose eller flydende glucose

Hvid modellerings chokolade:
200 g hvid chokolade
2 spsk isoglucose eller flydende glucose

9 kommentarer:

  1. Tak for det! Jeg har aldrig prøvet modelleringschokolade, men vil gerne prøve det. Så jeg vil gå på jagt efter isoglukose!

    SvarSlet
  2. Tak for tippet - jeg plejer bare at overtrække RKT-figurer med ganske almindelig smeltet chokolade inden jeg kommer fondant på, og det fungerer fint. Rart med flere muligheder :-)

    SvarSlet
  3. Hej,
    Tak for deling af alt, dejligt.
    Jeg prøvede at lave modeleringschokolade af 100 gr chokolade og 3cl sirup. Det blev en fast masse og jeg puttede det i en pose, så jeg kunne lave det senere på dagen. Men nåede det ikke, så det lå på køkkenbordet til dagen efter. Nu er det bare helt vildt hårdt. Nærmest ubrugeligt. Troede det ville være som fondant. Har jeg gjort det helt forkert?
    Hilsen Pia.

    SvarSlet
  4. Hej,
    Sådan noget fancy fint noget som Agavesirup, kan det bruges istedet for glucose mon?
    Jeg så en der brugte honning her http://hotstart.dk/Opskrifter/ViewRecipie.aspx?id=364, hvordan vil det opføre sig mon ?

    SvarSlet
  5. Pia: Det bliver meget hårdt, du skal bagefter tage det i små portioner og ælte det indtil det bliver blødt - så bliver det ligesom fondant at arbejde med.

    Charl: Jeg ved desværre ikke om Agavesirup kan anvendes da jeg ikke kender det produkt/ blanding.

    SvarSlet
  6. Lyder spændende med modellerings-chokolade.Glatter du ujævnhederne ud først inden du overtrækker med modellerings-chokoladen??.

    SvarSlet
  7. isoglucose er det det samme som glukosesirup???
    Og hvor kan det købes henne??

    SvarSlet
  8. Kan man farve den hvide med pulver farve eller skal man male det bagefter for at få ønskede farve?

    SvarSlet
  9. Hej!
    Jeg vil gerne lave Hvid modellerings chokolade og fandt opskriften herinde :)
    Men desværre er der et opslag om sundt slik der dækker lidt af opskriften :(
    Og den dækker lige nok til at man ikke kan se hvor meget glukosesirup man skal bruge.
    Så ville lige høre hvor meget skal man bruge? :)

    SvarSlet