3. september 2011

Macaroons - guide til vellykket bagning

Jeg faldt for et stykke tid siden over den franske "macaroon"-Dronning, for macaroons er ikke blot macaroons - de har attitude! Følg hendes guides (der er opskrifter på hendes side) og få perfekte og lækre Mmmmmmacaroons:)

Her er linket til en af de mest erfarne og dygtige macaroon bagere:

http://www.mercotte.fr/2008/03/20/desperatly-seeking-macarons/

Jeg har nogle få tilføjelser:


  1. Æggehvider: det har betydning for resultatet at de bliver separeret fra ægget 5 dage før, ligeledes er det vigtigt at de har rumtemperatur, inden de skal anvendes til at bage.

  2. Mandelmel: Det er vigtigt at det er relativt nymalet, da det ellers kan blive et dårligt resultat. Lav evt mandelmelet selv ved at koge og smutte mandler og derefter hakke dem til mel i en foodprocessor. Si små stykker fra inden anvendelse.

  3. Tørre ingredienser: tilsæt dem hver for sig.

  4. Konsistens: Skal være "lava-lignende" - se også Troubleshooting hos mercotte.

  5. Fyld sprøjteposen straks og kom på bagepladen.

  6. Luftfugtighed: Lav luftfugtighed er en hjælp.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar