5. juni 2014

Opskrift: Choko-espresso cupcakes med mascarpone swirl

Kage og espresso er bare som skabt til hinanden! De kan kombineres med den søde mascarpone creme som her eller nemt kombineres med en chokolade/espresso creme.

Ingredienser cupcakes: 
240 g hvedemel
280 g sukker
2 tsk bagepulver
2 tsk vanillesukker
80 g usaltet smør, tempereret.
2.5 dl mælk (sød- eller letmælk)
3 spsk kakao
5 spsk espressopulver
2 æg

Ingredienser mascarpone topping
1 dl piskefløde
½ dl flormelis
ca 100 g mascarpone creme
Friske jordbær

Fremgangsmåde cupcakes:
Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt det tempererede smør og pisk med elpisker til blandingen er blevet til granulat/ små korn. 
I en lille kasserolle kommes mælk og varmes op ved medium varme (vigtigt det ikke koger). Tilsæt herefter kakaopulver og espresso og rør rundt til alt er opblandet i mælken. 
I en anden skål piskes æggene. Tilsæt herefter kakao-espresso-mælken. Kom herefter denne blanding i skålen med de tørre ingredienser og rør indtil alt er blandet sammen til en homogen masse.
Kom dejen i cupcake forme. Bag ved 170 grader i ca 25-30 min. Lad herefter cupcakes afkøle på en bagerist.


Fremgangsmåde mascarpone swirl.
Bland mascarpone osten sammen med flormelisen indtil det er en ensartet masse. I en anden skål piskes piskefløden ved medium hastighed indtil der dannes toppe i piskefløden som ikke flyder ud. 
Bland forsigtigt mascarpone blandingen i flødeskummet vha. en dejskraber.


Velbekomme


Ingen kommentarer:

Send en kommentar