Opskrift chokolade cupcakes med kandiserede nødder.


Denne opskrift er nem, hurtig at lave og smager dejligt.

Chokolade cupcakes
Ingredienser:
300 g sukker
200 g hvedemel
50 g kakao
1 spsk bagepulver
knsp salt
2 tsk vanillepulver
80 g usaltet smør, stue temperatur
2 æg
2½ dl sødmælk.

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 180 grader.
Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Kom den smøret i og rør rundt ved lav hastighed. Tilsæt derefter æg og sødmælk lidt af gangen. Skru op på middel hastighed på din røremaskine og lad dejen samle sig til en ensartet masse.

Fyld dejen i cupcake forme og bag cupcakes ved 180 grader i ca 20-22 min.
De lyserøde cupcake-forme på billedet er Dr. Oetker som kan købes i de fleste supermarkeder.

Kandiserede nødder:
Ingredienser:
150 g hakkede nødder; ex. hasselnødder, valnødder eller pekannødder
75 g sukker
1/4 dl vand
1 lille spsk smør

Lav en sukkerlage ved at blande sukker og vand og lad det koge i nogle minutter ved ca. 120 grader.
Kom de hakkede nødder ned i gryden og rør rundt til nødderne er karamelliseret. Herefter tages gryden af den varmen og der tilsættes smør under omrøring. Herefter hældes nødderne ud på et stykke bagepapir og afkøles helt.

Smørcremer:
Klik på dette link.

Rigtig god bagelyst:)

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Modellerings chokolade

Opskrift: Flødeboller med vaffelbund

Icing Cornet/ kræmmerhus tutorial