21. oktober 2014

Opskrift: Langtidshævede gulerodsboller



Så blev det igen vores tur til at have boller med i børnehaven. Bollerne er laktosefri.


Ingredienser: 
30 g gær
10 dl koldt vand
1 dl olivenolie
2,5 spsk salt
200 g fint hakket gulerødder
1200 g protein (12%) hvedemel - kan købes i Lidl. 

Fremgangsmåde: 
Gæren røres i det kolde vandt. Herefter tilsættes olie, hvedemel, gulerødder samt salt. Der røres til en ensartet masse. Den færdige dej skal være klistret men med en glinsende overflade. 
Smør en skål med olie. Kom dejen over i skålen og lad den stå tildækket natten over. 
Tænd ovnen på 225 grader og kom et fad/ bradepande fyldt med vand i bunden af ovnen. Fordel dejen på bageplader vha. 2 skeer. Bollerne bages i 20 min.

Velbekomme! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar