Historien bag Valentins dag

Sankt Valentin/ Valentinus var en kristen præst i Rom på kejser Claudius II tid (år 268 til 270).
Kajser Claudius førte i sin korte regeringstid både krig mod germanerne samt mod Naissus (det senere Jugoslavien) og havde derfor et stort behov for soldater til sin hær. En måde kejseren fik rekrutteret flere unge mænd var ved at forbyde forlovelser og vielser i Rom.

Præsten Valentin nægtede dog at adlyde dette og viede par i hemmelighed. Det kom Kejser Claudius for øre, og Valentin blev arresteret og hans straf var at blive slået ihjel med køller og få hovedet hygget af. 

Under hans fangenskab nåede han at knytte et nært venskab med fængselsbetjentens blinde datter. Præsten Valentin gjorde fængselsbetjentens datter seende ved et mirakel, hvorefter fangevogteren og hans familie omvendte sig til kristendommen. Inden han modtog sin straf nåede han at skrive et brev til fængselsbetjentens datter som angiveligt var underskrevet  "fra din Valentin". 

Præsten Valentin modtog sin straf d. 14 februar år 269.

Først omkring 498 gjorde pave Galasius d. 14. februar til Valentins dag.

Fra det 16. århundrede er Valentinsdag fejret i England og Skotland. 
I 1950'erne forsøgte blomsterhandlere og guldsmede at få Valentinsdag til Danmark uden succes. 
I 1990'erne forsøgte Netto at få Valentins Dag til Danmark ved at sælge forskellige hjerteformede ting - ex. pasta, samt andre varer som relaterede sig til Valentins dag. Netto havde stor succes med dette og det varede selvfølgelig ikke lang tid før blomsterhandlere og guldsmede var med til at spinde guld på denne tradition og var dermed medvirkende til dens opblomstring i Danmark.

Traditioner:
At skrive en Valentin hilsen til den man elsker.
At give små gaver til den man elsker.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Opskrift: Flødeboller med vaffelbund

Modellerings chokolade

Icing Cornet/ kræmmerhus tutorial