Opskrift: Scones med hvid-chokolade

Denne skønne opskrift er rigtig god her i den kolde tid hvor vi trækker indenfor for at hygge os.


Ingredienser:
350 g mel
2½ tsk bagepulver
75 g sukker
1/4 tsk salt
125 g smør, koldt.
1½ dl kernemælk
100-150 gram hvid chokolade, hakket.
1 tsk vanilleessens, alternativt kan bruges vanillesukker.
1 æggeblomme til pensling, bland med 4 spsk vand.


Fremgangsmåde.
Tænd ovnen på 200 grader.
Bland alle de tørre ingredienser (mel, bagepulver, sukker, salt) i en skål. Skær det kolde smør i små tern og ælt det ind i mel-blandingen. Tilsæt herefter kernemælk lidt efter lidt. Tilsæt vanilleessens og hvid chokolade.
Når dejen har samlet sig, rulles den ud til en lang pølse som skæres i ca 12 stykker. Kom dem på bageplade og pensl dem med en banding af 1 æggeblomme og 4 spsk vand.
Bages i ovnen ved 200 grader i 15-16 min.

Velbekomme!

Lille tip: Føtex, kvickly og bilka er begyndt at forhandle "flydende økologisk vanille" som giver en dyb og lækker smag i forhold til alm. vanillesukker, og så forhandles det til en rimelig penge.

Kommentarer

  1. Tror du man kan erstatte kærnemælk med et andet mælkeprodukt? Vi har ikke rigtig surmælksprodukter her i Australien.

    SvarSlet
  2. Hej Aussiemum

    Til de traditionelle engelske scones bruges ofte mælk. Men til de scones jeg har her kan du tilsætte en lille smule citronsaft og bruge mælk. Kombinationen hvid-chokolade og citron er også rigtig fin smagsmæssigt.

    Rigtig god bagelyst:)
    Mvh Lise

    SvarSlet
  3. du laver godt nok nogle lækre og vildt flotte sager! godt jeg fandt din blog i dag :)
    vh
    Margit fra Creative Tail

    SvarSlet
  4. Tusind tak skal du have! Og sikke en skøn blog du også har!!! Hvor er du dog dygtig til at tegne!!!

    SvarSlet
  5. Hej Lise
    Hvor ser de lækre ud! Nu vi snakker kager til den mørke tid, så har jeg lige lavet et blogindlæg om julestjerne cupcakes. Ligesom dine scones, perfekte til lige nu! :D
    Knus Susan

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Modellerings chokolade

Opskrift: Flødeboller med vaffelbund

Icing Cornet/ kræmmerhus tutorial