6. september 2012

Opskrift: Hindbær cupcakes


Til ca 12-15 stk.

Ingredienser:
220 g mel
1
tsk bagepulver
1,5 dl sødmælk
tsk vanillepulver
100 g usaltet smør, stuetemperatur
25 g saltet smør, stuetemperatur
3 æg

175 g sukker
75 g sukker til hindbær puree.
300 g hindbær (gem lidt hindbær til pynt)
Evt. rød pastafarve.

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 170 grader.
Tag 1/3 af hindbærne og pureer dem med 75 g sukker over svag varme. Tag den af varmen og stil til siden.
Pisk sukker og smør grundigt sammen og tilsæt derefter æg et af gangen. Bland de tørre ingredienser i en skål og tilsæt derefter blandingen til dejen sammen med mælk.
Kom hindbærpureen i dejen og rør rundt.
De resterende hindbær halveres eller skæres i kvarte og røres derefter forsigtigt i dejen.
Kom dejen i cupcake formene og bag ved 170 grader i ca 30 min.

Som topping kan kommes Cream cheese Frosting rørt med lidt hindbær eller tilsat lidt rød pastafarve. Alternativt kan du bruge den italienske marengssmørcreme tilsat lidt friske hindbær/ hindbæressens og rød pastafarve.


 


TIP: Tag evt frosne hindbær og lad dem tø op på et stykke køkkenrulle med afstand til hinanden. Så bevarer de den fine form og slasker ikke sammen når de skal bruges til pynt.



 


Velbekomme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar