30. december 2011

Caroline-musens 1 års fødselsdagskage

Så kom dagen hvor vores yngste dejlige lille "Tummelumsk" Caroline fyldte 1 år  d. 29/12-11, og det skulle selvfølgelig være en kage med Peter Plys.

Det var en skøn fødselsdag med familien, og som alle andre mødre "forstår jeg slet ikke hvor tiden blev af" - slut med baby-tid, velkommen tumlinge-tiden.

Kagen var chokolade kage, med chokolade-trøffelcreme og friske bær (jordbær, hindbær og brombær) smurt op med chokoladesmørcremen.
Jeg har som altid anvendt Wilton fondant til at modellere figurer (blandet med tylose-pulver). Til at dække kagen anvendte jeg Bakels/ Pettenice sugarpaste - og den var noget værre juks at arbejde med. Det plejer at være en klar favorit, men de sidste 2 pakker har været meget besværlige at rulle ud - de klistrer helt forfærdeligt til underlaget i forhold til PME sugarpasten - som fungere perfekt.

Denne gang havde jeg voldsomt tidspres (= natten blev inddraget til kagepynt... :), da Caroline havde været syg i 2½ uge op til, og først blev rask 2 dage før hendes fødselsdag - og så skulle der laves pynt!! - og hvor er det dog heldigt at Sofisticake ligger lige i hjertet af Roskilde, dejligt tidsbesparende med kage-forretning hvor man bor!! De forhandler heldigvis Wilton fondant!!! Virkelig hyggelig lille forretning, og rigtig god, smilende og serviceminded betjening. De har pt. gode tilbud på deres julepynt, så det er værd at kigge forbi hvis man har lyst til at købe lidt billigt inden næste julesæson... som for nogle af vores vedkommende starter om ca 9 mdr;)

Rigtig godt nytår til jer alle!!!! Jeg glæder mig til det nye år, med mange pændende kageprojekter - OG i marts måned bliver kageeventyr.dk 1 år, hvilket bliver fejret med stor give away:)... og kaaaage:)

Mvh Lise

26. december 2011

Opskrift skrive/ dekorations gel

Her en opskrift på dekorations/ skrive gel til alle nytåres kager:) - at lave selv giver flere muligheder for at tilpasse farverne til kagens design. Opskriften kan holde op til 6 mdr i køleskab.

Ingredienser:
2 spsk koldt vand
2 husblas blade
5 dl glucose sirup (købes i Føtex eller specialkøbmanden) eller majs sirup (købes i asiatiske butikker samt nogle super best).
Spiselig airbrushfarver eller alternativt geléfarver - NB airbrush farve farver MEGET så doser én dråbe af gangen.

Derudover skal bruges:
Vandbad
Silikone spatel
Lufttætte beholdere til opbevaring.

Fremgangsmåde:
Opblød husblas i 2 spsk koldt vand. Lad det ligge i ca 5 min til husblassen har optaget vandet. Kom husblassen over vandbad og rør indtil denne er smeltet. Tilsæt herefter glucose/ sirup og rør godt under opvarmning over vandbaddet - indtil gelatine og sirup er helt opløst i hinanden.
Opdel portionen og indfarv med de ønskede farver.
Kom portionerne i lufttætte beholdere og kom dem i køleskabet.
Bruges god "steril" køkken teknikker kan skrive-gelen holde sig i op til 6 mdr i køleskabet.

12. december 2011

Diamant-bryllups kage med roser og Havreholm Slot


 Torsdag d. 8 december havde min mands bedsteforældre været gift i 60 år!!! Lang tid, men det har nu været en rigtig dejlig tid de har haft sammen. Jeg blev bedt om at komme med kage til formiddagskaffen, og det var jeg virkelig glad for. Min mand hjalp også til; lavede smørcreme, indfarvede alt fondant, udrullede overtræksfondant - så det blev det hyggeligste fællesprojekt.

Hvad er brugt til at lave kagen:
Det var bløde chokoladebunde, med hvidchokolade/ bær mousse smurt op med chokoladecreme. Fondant var af mærket PME til overtræk og blomsterne er lavet af Wilton Fondant blandet med tylose. "Gardin" ligeledes lavet af Wilton fondant, sprøjtet med spiselig pearl dust.

Havreholm Slot og Spøgelserne..
I weekenden blev hele familien inviteret op til Havreholm Slot i anledning af diamantbrylluppet. Det var rigtig hyggeligt, og der blev gjort meget ud af service fra personalets side. Maden smagte også fantastisk:
Forret: Røget kammuslinger med jordskokke puré og trøfler
Hovedret: Oksemørbrad med Pommes Anna og Garniture
Dessert: Chokolade-trøffelkage med mynte-sne og hjemmelavet orange is, samt pistacie kerner i sirup.
OG hvor var det dejligt med ordentlige børne-menuer; lækre grøntsagsstænger, hj.lavede frikadeller og kylling, hj.lavede pomfritter og meget mere - serveret som noget af det første, endelig et "spisested" som ved at forældre nyder deres mad meget bedre, når ungerne allerede hygger sig med deres.

Der var ialt 4 børn med; vores 2 piger, samt fætter Mads og kusine Julie. Ungerne blev ret nysgerrige og gik på eventyr. De var endda nede hos kokken Asbjørn, som lod dem komme ind i starten af køkkenet efter madlavningen var overstået.
Han fortalte at der boede et spøgelse på slottet - ja faktisk 6 ialt, men det mest kontaktsøgende skulle eftersigende være Kuske Kaj som blev kørt over af en karret for 120 år siden i slottets indkørsel. Skulle man ønske at mødes med spøgelset skulle man gå ned i kælderen og ind i spa-swimmingpool området, slukke alt lyset og kalde på Kuske Kaj 4 gange... det måtte vi selvfølgelig prøve... ingen spøgelser den dag, trods ihærdigt forsøg.

Et tak herfra skal i hvert fald lyde til kokken Asbjørn og receptionist/ servetrice Viv, som var utrolig søde overfor børnene når de havde pause i jobbet. Det giver virkelig et godt minde om et ophold, når der er hjertevarme mennesker bag uniformerne.

Og ikke mindst tak til ungernes oldeforældre som inviterede - og stort tillykke med guldbrylluppet.

Pære Asti konfekt

Til denne velsmagende lille konfekt skal du bruge, giver ca. 30 stk:

Chokoladeform - gerne silikone (jeg har anvendt silikone chokolade form jeg fandt i Tiger).
En pensel og en smørkniv.
250 g Mørk chokolade: gerne omkring 60%, eller favorit chokoladen
150 g Ren Marcipan masse
ca 8 spsk Asti (evt. mere hvis du ønsker en gennemtrængende smag)
1 lille rulle Odense Marcipan: Grøn Maripan med pæresmag.

Smelt chokoladen efter tempereringsguiden.
Brug din pensel til at smøre et ca 1-1½ mm tykt lag i din chokoladeform. Kom herefter din form i køleskabet, til chokoladen er stivnet.
Bland marcipanen med Asti, massen må gerne få en "fugtig" konsistens.
Tag den kolde form ud af køleskabet. Kom nu asti-marcipanen i formen, indtil der er ca. 5 mm tilbage til formens top. Tag nu den grønne pære marcipan, og læg på som låg - husk at der skal en bund på af chokolade, så efterlad 1 mm til dette. Sidste trin er at tage en kniv og smøre en bund af mørk chokolade til sidst. Lad nu konfekten køle i køleskabet indtil chokoladen er størknet.

Velbekomme og god jul.

7. december 2011

Sådan stables etage kager

Klik på billedet for at se illustrationen i større format.
Du skal bruge: 1: Cake-dowels/ kage-sugerør i plastik mellem lag.
2: Cake-dowels i bambus: Til at stabilisere kagen ved at komme den oppefra-ned igennem alle lagene. Spids den inden den indsættes så den ligner en pil - dette gør indsættelsen meget nemmere.
3: Kagepap-fade. "Guld/sølv" tynde kagepap fade kan anvendes til lette konstruktioner max 2 etager (ellers risikerer du at den buler ud). Kagepap (hvid/pap) er stabile og bruges til etageadskillelse af større etagekager.



Ordforklaring, tryk på linket: kagepap,  cake dowels