16. juni 2013

Opskrift: Rabarber muffins

Ingredienser:
150 g rabarber, renset og skåret i små tern.
50 g sukker
125 g usaltet smør
250 g sukker
150 g marcipan, revet
Korn fra 1 vanillestang
1½ dl sødmælk
250 g hvedemel
2 tsk bagepulver.

75 g sukker
75 g rabarber, rensede og i meget fine tern
75 g usaltet smør, stuetemperatur
100 g marcipan, revet.
50 g hvedemel

Fremgangsmåde:
Kom de fintsnittede rabarber i en skål og kom 50 g sukker over. Lad stå i ca 20-30 min. Hæld overskydende væske fra.
I en anden skål blandes smør, sukker, vanillestang og marcipan grundigt sammen. Pisk æg i blandingen. Tilsæt mælk, mel og bagepulver. Kom dejen i muffinforme.
Lav nu en blanding af sukker, rabarber, smør og marcipan. Bland det sammen til en ensartet klistret masse. Tag en teske og fordel en lille portion af denne blanding på toppen af hver muffin, tryk den lidt ned i dejen.
Bages ved 180 grader i 30 min.

Velbekomme!

Opskrift: Hvid chokolade brownie med friske hindbær

 

Ingredienser:

125 g usaltet smør, stuetemperatur
200 g hvid chokolade
3 æg
300 g sukker
korn af 1 vanillestang
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
150 g hvid chokolade, groft hakket
100 g marcipan
100 g hakkede nødder (ex. pekan, valnødder eller hasselnødder)
2-3 bakker friske hindbær
 
Smelt chokolade over vandbad og tilsæt smørret. Imens det smelter piskes æg sukker og vanillekorn i en anden skål. Det skal piskes grundigt sammen, derefter tilsættes chokolade massen. Tilsæt mel og bagepulver.
Tag nu den hakkede chokolade, nødder og marcipan og bland det i dejen. Kom dejen i en smurt form og bag den ved 180 grader i ca. 1 time.
Lad kagen køle helt af og læg de friske hindbær ovenpå.
 
Velbekomme.