Opskrift citron cupcakesEn lille sommerlig opskrift på citron cupcakes, som i særdeleshed egner sig til at blive serveret sammen med friske jordbær. Jeg har lavet denne opskrift med meget citronsmag.


Ingredienser:
240 g hvedemel
280 g sukker
2 spsk bagepulver
80 g tempereret smør
1 dl flormelis
2.5 dl yoghurt naturel
saft fra 2 citroner
reven skal fra 2 økologiske citroner
1 past. æggehvide eller lidt kogende vand
flormelis til glasur.
Evt. revet økologisk citronskal til at komme i glasuren.Fremgangsmåde:
Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål. Tilsæt smørret og pisk med elpisker indtil det er en fin granuleret blanding. 
I en anden skål piskes æg sammen med yoghurt, citronsaft og citronskal. Herefter tilsættes ægge-citron blandingen til de tørre ingredienser.
Kom cupcake dejen i forme og bag i ovnen ved 170 grader i ca. 25-30 min.
Lad cupcakes afkøle. 
Bland flormelis med enten pasturiserede æggehvide eller kogende vand til en glasur af medium konsistens. Ønsker man dobbelt op på citronsmagen, kan man komme revet citron eller lime i glasuren også. Kom glasuren på de afkølede cupcakes. Pynt evt. med friske jordbær eller som på billede frysetørrede hindbær eller jordbær. 

Velbekomme! 

De forme som er vist på billedet er mine nye favorit forme fra Dr. Oetker - de er perfekte hvis man vil lave en lille cupcake petit fours eller børnevenlig anretning. Cupcake formene er lavet af tyk papir så de holder formen når dejen kommer i - igen behov for støtte under bagningen.Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Opskrift: Flødeboller med vaffelbund

DIY beton æg

Modellerings chokolade