Opskrift: Flødeboller med vaffelbund


Ingredienser flødebollemasse:
240 g sukker
0,5 dl vand
90 glucosesirup (kan købes i Føtex, Bilka mfl.)

150 g past. æggehvider
2 spsk sukker til æggehviderne.'

Ingredienser vaffel-bund:
125 g hvedemel
50 gram sukker
50 g smør

Overtræk:
250 g chokolade
Den bedste version er med god mørk chokolade. Alternativt kan anvendes candy melts - husk at du kan fortynde candy melts enten med kakaosmør eller med Fun Cakes chokoladeknapper (utrolig tynd konsistens).

Pynt:
Spiseligt glimmer
Pistace kerner, hakkede
Frysetørrede bær
Kokosflager

Fremgangsmåde:
Bundene:
Tænd ovnen på 200 grader.
Smulder smør og mel sammen, tilsæt sukker og bland til en ensartet masse. Rul dejen tyndt ud på et stykke bagepapir og udstik bundene vha cookie-cutter eller alm. glas.
Bag vaffelbundene i ovnen i ca. 6-8 min. Skal herefter afkøles inden flødebollemassen kommer på.

Flødebollemasse:
Lav en sukkersirup ved at blande 240 g sukker med vand og glucose-sirup i en gryde og lad koge indtil temperaturen bliver 117 grader.
Imens piskes æggehviderne stive sammen med 2 spsk sukker som drysses ned i massen lidt af gangen. Pisk hviderne ved medium hastighed så får du den mest stabile masse (på min gamle Kenwood Major svarer det til 4). Bland nu æggehvidemassen med sukkersirupen ved at hælde sirupen langsomt,i massen i en tynd stråle. Pisk ved medium hastighed i ca 15 min.

Kom nu æggehvide massen ovenpå bundene ved hjælp af en sprøjtepose. Bag i ovnen ved 180 grader i 5 min, derved får de en hårdere overflade og det bliver nemmere at pensle chokoladen på (man kan sagtens undlade at bage dem).
Sidste trin er selvfølgelig at smelte chokoladen over vandbad og pensle chokoladen på flødebollen eller dyppe flødebollen i chokoladen.

Velbekomme:)

Kommentarer

  1. tak for opskriften - skal helt sikkert afprøves :)

    SvarSlet
  2. Jeg kan ikke anbefale at følge denne opskrift. Dejen hænger ikke sammen med de gram der er nævnt i denne opskrift og dejen flækker når den rulles ud.

    Massen bliver overhovedet ikke stift nok og flyder ud når det sprøjtes på bunde.

    Alle regler anført ovenfor er ellers overholdt til punkt og prikke, så denne gør jeg desværre ikke brug af igen.

    SvarSlet
  3. Det er en super god opskrift... Dog syntes jeg at der skal piskes lidt længere i både æggehvider og selve massen!👍👌

    SvarSlet
  4. Det har intet med en vaffelbund at gøre. Det er jo en ganske alm. tærtebund. En meget tør en af slagsen. Måtte putte mere smør i for at den overhovedet kunne hænge sammen. Øv 😝

    SvarSlet
  5. Jeg tilføjer vand til dejen så den hænger sammen og Nøj de bliver enorm gode 😊

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Modellerings chokolade

Icing Cornet/ kræmmerhus tutorial