Opskrifter: Flødeboller med marcipan bund.


Ingredienser flødebollemasse:
240 g sukker
0,5 dl vand
90 glucosesirup (kan købes i Føtex, Bilka mfl.)

150 g past. æggehvider
2 spsk sukker til æggehviderne.

Ingredienser marcipanbund:
1 rulle marcipan
evt. 90 g hjemmelavet vanillesukker.

Overtræk:
250 g chokolade
Den bedste version er med god mørk chokolade.
Alternativt kan anvendes candy melts - husk at  du kan fortynde candy melts enten med kakaosmør eller med Fun Cakes chokoladeknapper (utrolig tynd konsistens).

Pynt:
Spiseligt glimmer
Pistace kerner, hakkede
Frysetørrede bær
Kokosflager


Fremgangsmåde flødebollemasse:
Lav en sukkersirup ved at blande 240 g sukker med vand og glucose-sirup i en gryde og lad koge indtil temperaturen bliver 117 grader.
Imens piskes æggehviderne stive sammen med 2 spsk sukker som drysses ned i massen lidt af gangen. Pisk hviderne ved medium hastighed så får du den mest stabile masse (på min gamle Kenwood Major svarer det til 4). Bland nu æggehvidemassen med sukkersirupen ved at hælde sirupen langsomt,i massen i en tynd stråle. Pisk ved medium hastighed i ca 15 min.

Marcipanbunde, den nemme version:
Tag din marcipan rulle og skær den i ca 1 cm tykke skiver. Sæt marcipan skiverne/bundene på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 180 grader i 5-8 min.
Kom nu æggehvide massen ovenpå bundene ved hjælp af en sprøjtepose. Bag i ovnen ved 180 grader i 5 min, derved får de en hårdere overflade og det bliver nemmere at pensle chokoladen på.
Sidste trin er selvfølgelig at smelte chokoladen over vandbad og pensle chokoladen på flødebollen eller dyppe flødebollen i chokoladen.

Marcipanbunde version 2... med lidt mere smag:)
Tag din marcipan og kom den i en skål, tilsæt 90 g sukker eller hjemmelavet vanillesukker. Bland til konsistensen er ensartet.
Lav en pølse som lægges på et stykke bagepapir.
Fold bagepapiret rundt om marcipanen og rul den til en ensartet rund rulle.
Skær i ca 18-20 portioner. Bag i ovnen ved 180 grader i 5-8 min.

Kom nu æggehvide massen ovenpå bundene ved hjælp af en sprøjtepose.

Bag i ovnen ved 180 grader i 5 min, derved får de en hårdere overflade og det bliver nemmere at pensle chokoladen på (dette trin kan undlades).
Sidste trin er selvfølgelig at smelte chokoladen over vandbad og pensle chokoladen på flødebollen eller dyppe flødebollen i chokoladen og efterfølgende evt. pynte dem. På billedet nedenfor er anvendt spiseligt glimmer:)



Velbekomme:)

Kommentarer

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Modellerings chokolade

Opskrift: Flødeboller med vaffelbund

Icing Cornet/ kræmmerhus tutorial