Børnefødselsdag - ideer til UDE-leg og aktiviteter

Børnefødselsdag i eget hjem er alletiders mulighed for en masse lege sammen med børnene og deres venner og veninder. En masse af nedenstående vil en masse af jer kunne huske fra jeres egen barndom, andre er ideer jeg har lånt fra de børnefødselsdage hvor mine piger har været inviteret til. Inspiration kan man altid bruge:) 
Nederst er der ideer til tema-fester tilpasset årstiderne.

Klik her for at komme til ideer til lege og aktiviteter INDENFOR.

Udendørs lege: 


Papirflyver konkurrence:
Alle børn laver en papirflyver. Det gælder herefter om at få flyveren til at flyve længst.

Bolle-spisning: 
Alt man skal bruge er en bolle (evt. donut eller bagel) og en silkesnor som man binder rundt om bollen, og med den anden ende af snoren rundt om en bjælke i ex. carporten. Legen går ud på at finde den deltager som først får spist nok af bollen til at den falder ned (uden at blive hevet ned vel og mærke:)

Skattejagt: 
Legen går i hele sin enkelthed ud på at finde en gemt skat. Dette kan gøres både ved hjælp af skattekort med ledetråde som til sidst leder vejen til skatten. En anden måde er at på hver post man kommer hen vha skattekortet ligger der enten:
- Et puslespilsbrik, hvor pulsespillet til sidst danner billede af hvor skatten gemmer sig. 
- En seddel med et bogstav, hvor børnene til sidst skal sammensætte bogstaverne til et ord der fortæller hvor skatten gemmer sig. 

Leg-tag-fat:
En person udvælges til at være "den". Når man fanger/ rører ved en anden deltager siger man "du er den", hvorefter det så er den person der skal fange en ny.

Kæde-tag-fat:
Her vælges igen en person som skal være den som fanger de andre. I denne variation skal man danne en kæde med den som fanger en, og herefter være med til at fange de andre.

Dåse-skjul:
Tag en dåse eller en spand. Den som skal være "fanger" starter ved at stå ved dåsen og tælle til ex. 20. Herefter skal fangeren fange de andre deltagere. Når man er fanget skal man gå hen til dåsen. Hvis en deltager (som endnu ikke er fanget) når at løbe hen til dåsen og råbe "alle ud af dåsen", har man befriet dem som var blevet fanget.
Når alle er fanget, er det den som blev fanget først som er den nye fanger.

Ande-væddeløbet: 
Denne ide er fra en børnefødselsdag i mine pigers børnehave. På hver af børnenes pladser var der badeænder med navn på som bordkort. Efter børnene havde spist boller og kage, gik vi ned i samlet flot til en å som løber ned gennem bakken i Byparken i Roskilde. Alle søsatte deres ænder, og børnene elskede af løbe langs åen og følge deres ænder!! 
Legen kræver dog at der er flere voksne som kan være med som sikkerhed.

Ægge- eller kartoffel væddeløb:
Alle får et æg (ikke kogt) som de skal ligge på en spiseske. Legen går ud på at løbe af sted mod en mållinie, uden at tabe ægget. Den som kommer først i mål med et helt æg, har vundet. 
Leger man legen med små børn kan ægget udskiftes med en kartoffel.

Sække-væddeløb: 
Alle får en stor sæk (helst af stof, så man ikke glider i græsset) som de skal ned i. Derefter fælder det om at hoppe først i mål.

Sæt halen på æslet: 
På et stykke pap tegnes et æsel. Alle deltagerne skal med bind for øjnene forsøge at sætte en hale på æslet med en tegnestift. Den som har den mest korrekt placerede hale, har vundet.

Tovtrækning: 
Alle børnene deles op i 2 hold som holder på hver sin ende af torvet. På jorden tegnes en streg. Det gælder herefter om at trække modstanderens hold over på den anden side af stregen.


Fastelavn:
Slå katten af tønden:
Dette er en leg der næppe har brug for den store introduktion. Fastelavntønden fyldes med slikposer/ poser med pop-corn, mandariner mm. Børnene slår på skift på tønden. Den som slår hul bliver kattedronning. Den der slår det sidste af tønden ned bliver kattekonge.


Påske: 
Påskehare løbet:
Påske haren har været på besøg i haven og gemt en masse plastik æg som børnene skal finde. Den som finder flest får en lille præmie. Alle børn får en pose slik når æggelegen slutter.
Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Opskrift: Flødeboller med vaffelbund

DIY beton æg

Modellerings chokolade