Børnefødselsdag - ideer til lege INDENFOR

Børnefødselsdag i eget hjem er alletiders mulighed for en masse lege sammen med børnene og deres venner og veninder. En masse af nedenstående vil en masse af jer kunne huske fra jeres egen barndom, andre er ideer jeg har lånt fra de børnefødselsdage hvor mine piger har været inviteret til. Inspiration kan man altid bruge:) 
Nederst er der ideer til tema-fester tilpasset årstiderne.


Se ideer til UDENDØRS lege ved at klikke her.Indendørs fødselsdagslege. 

Flaskehalsen peger på (gave-uddelings leg):
Alle børn sidder i en rundkreds. En tom flaske placeres i midten af rundkredsen og børnene snurrer flasken. Den som flaskehalsen peger på må aflevere gaven sin gave til fødselsdags barnet. Derefter snurrer barnet flasken.


Skattejagt: 
Legen går i hele sin enkelthed ud på at finde en gemt skat. Dette kan gøres både ved hjælp af skattekort med ledetråde som til sidst leder vejen til skatten. En anden måde er at på hver post man kommer hen vha skattekortet ligger der enten:
- Et puslespilsbrik, hvor pulsespillet til sidst danner billede af hvor skatten gemmer sig. 
- En seddel med et bogstav, hvor børnene til sidst skal sammensætte bogstaverne til et ord der fortæller hvor skatten gemmer sig. 

Stop-dans:
Man sætter ynglings sangene på. Alle børnene danser. Når musikken stopper (styres af voksen med pause-knap) skal børnene stå helt stille med det samme. De børn som stadig danser, er ude af legen. Legen fortsætter indtil der kun er 1 person som er tilbage.

Kluddermor:
Der er en person som går ud af rummet. Mens den person er ude tager alle andre hinanden i hånden. Det er vigtigt at man ikke giver slip på hinanden. Derpå vikler man sig ind i hinanden. Når man ikke kan vikle sig mere ind i hinanden, kalder man på kluddermor som skal vikle alle deltagerne ud af hinanden.


Jorden er giftig!:
Denne leg egner sig både som indendørs og udendørsleg. Man lægger forskellige genstande på gulvet ex. puder, tæpper, stole, balance-møbler (bobles, balancekugler mm). Det gælder om ikke at træde på gulvet/ jorden - gør man dette er man ude. Den som er den sidste på banen har vundet.


Lav smykkeæsker: 
Dette er en ide jeg har fra en børne fødselsdag som pigerne var til i vinters. Familien havde indkøbt nogle små hvide æsker i Søstrene Grenes, nogle glimmer penne, lim og pallietter.
Det var en fantastisk ide til en pige fødselsdag.

Pynt cupcakes:
Bag en masse cupcakes, og lav nogle spøjteposer klar med farverige smørcremer. Lad børnene pynte med krymmel og spiseligt glimmer.Fastelavn:
Lav masker: Klik evt. på forhånd nogle papmasker som børnene kan dekorere med glimmer, pallietter og farverigefjer samt med forskellige tusser. 

Påske: 
Påskeløb: Denne leg er beskrevet uden udendørsleg, men kan lige så vel bruges indendøre.


Halloween: 
Lav masker: Klip i forvenen noget pap som ligner flagermus, græsker eller andet. Køb nogle tusser, glimmerpenne, små øjne til at klistre på maskerne. Det behøver ikke være en dyr omgang - se nedenstående billede, her er der anvendt engangs tallerkener i pap. 


Lav edderkopper: Alle børnene klipper en rund edderkoppe krop. Denne dekoreres med glimmerlim, glimmer mm. Som ben klipser en voksen enten piberensere på eller børnene kan folde sorte "mussetrapper" som kan bruges som edderkoppe ben.
Hekse-krukker:
Gem forskellige ting i krukker som børnene kan stikke hænderne ned i. Dem der gætter flest ting rigtigt har vundet. Ideer til hvad der kan være i krukken:
M&M's, vand med legetøjs slanger, afkølet grød, skumfiduser, kagekrummer, små pelsede tøjdyr.


Jul: 
Pynte-appelsiner: Alle gæster får en appelsin som de kan pynte med nelliker og satinbånd. 

Pynt honninghjerte figurer:
En pigefødselsdag fra børnehaven havde dette som festligt indslag - det var et hit hos børnene. Hun havde bagt kagerne på forhånd og havde lavet forskellige farver glasur, samt købt krymmel som børnene kunne pynte deres kager med.

Drillenissen har gemt:
Denne leg er opbygget som skattejagt, her er det bare drillenissen som har gemt poserne med slik.


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Opskrift: Flødeboller med vaffelbund

DIY beton æg

Modellerings chokolade