Bage og kage tips og triks
- Temperatur: Skal kagen bruges til dekoration er det vigtigt at undgå at
kagen laver en "vulkan" top i midten, samt en hård og kedelig kant. Dette undgås
ved at bage kagen ved 150-160 grader celcius. Derudover skal du ikke anvende
varmluft da dette også kan udtørre kagen lidt.
- Indpakning: Når kagen har stået og afkølet i ca 15-20 min, og har fået en
lun temperatur, er det vigtigt at pakke kagen ind i husholdningsfilm eller
lignende. Lad den afkøle yderligere og kom i køleskabet. Kagen må ikke være for varm hvis du pakker den ind i husholdningsfilm, da dette ikke er beregnet til høje temperaturer. Ved høje temperaturer kan der afgives stoffer som er sundhedsskadelige!
- Fryser: Bager du i forvejen, så kom hurtigst muligt dine kager i
fryseren.
NB: Kommer du fondant overtrukkede/ pyntede kager i fryseren, skal de tø op
ikke-overdækket i køleskabet i 1 døgn.
- Skær lag: Dette kan enten gøres ved blot at skærer med en skarp kniv hele vejen rundt. Ønskes mere præcition kan man komme nåle/ kødnåle i kagen i ens afmålt højde. Tag derefter en stærk sytråd - allerbedst skind-sytråd (ny og ubrugt selvfølgelig), og kom over eller under alle nålene. Stram nu til - voila.
- Pas på smagen! Det er vigtigt at alle madvarer der afgiver smag kommer i en boks - ellers kan fondanten tage smag af de madvarer som du har i køleskabet. Så ost, pølser, rester af aftensmad og andet, skal i bokse - billige og gode bokse kan købes i IKEA.
Alternativt, hvis du er meget ivrig bager, eller i forvejen har et godt proppet køleskab: Tag et kig på dba.dk, her er der mange brugte køleskabe til rimelige penge.
Kommentarer
Send en kommentar