Bage og kage tips og triks


  1. Temperatur: Skal kagen bruges til dekoration er det vigtigt at undgå at kagen laver en "vulkan" top i midten, samt en hård og kedelig kant. Dette undgås ved at bage kagen ved 150-160 grader celcius. Derudover skal du ikke anvende varmluft da dette også kan udtørre kagen lidt.
  2. Indpakning: Når kagen har stået og afkølet i ca 15-20 min, og har fået en lun temperatur, er det vigtigt at pakke kagen ind i husholdningsfilm eller lignende. Lad den afkøle yderligere og kom i køleskabet. Kagen må ikke være for varm hvis du pakker den ind i husholdningsfilm, da dette ikke er beregnet til høje temperaturer. Ved høje temperaturer kan der afgives stoffer som er sundhedsskadelige!
  3. Fryser: Bager du i forvejen, så kom hurtigst muligt dine kager i fryseren. NB: Kommer du fondant overtrukkede/ pyntede kager i fryseren, skal de tø op ikke-overdækket i køleskabet i 1 døgn.
  4. Skær lag: Dette kan enten gøres ved blot at skærer med en skarp kniv hele vejen rundt. Ønskes mere præcition kan man komme nåle/ kødnåle i kagen i ens afmålt højde. Tag derefter en stærk sytråd - allerbedst skind-sytråd (ny og ubrugt selvfølgelig), og kom over eller under alle nålene. Stram nu til - voila.
  5. Pas på smagen! Det er vigtigt at alle madvarer der afgiver smag kommer i en boks - ellers kan fondanten tage smag af de madvarer som du har i køleskabet. Så ost, pølser, rester af aftensmad og andet, skal i bokse - billige og gode bokse kan købes i IKEA.
    Alternativt, hvis du er meget ivrig bager, eller i forvejen har et godt proppet køleskab: Tag et kig på dba.dk, her er der mange brugte køleskabe til rimelige penge.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

DIY beton æg

Opskrift: Flødeboller med vaffelbund

Modellerings chokolade