3D kager tips og triks

Når du laver 3D kager er der nogle få forhold du skal du skal have in mente, for at få den nemmeste arbejdsgang og det pæneste resultat. Fordelen ved 3D kager er at de som udgangspunkt er hurtigere (og billigere) end meget dekorerede kager, og så er resultatet super.
Resterne? - dem bruger du selvfølgelig til at lave cake pops:) Brug de bløde stykker kage som du skærer fra, kom dem i en pose og læg dem i fryseren.

Udskæring af 3D kager:
Når du har kommet fyld mellem lagene eller blot stablet dine kage-lag, skal du komme din kage i fryseren i ca 15-20 min. Dette gør at den yderste del af kagen er hårdere og ikke giver sig når man skærer kagen. Dette er især en fordel hvis du har mousse i din kage.
Kom herefter smørcreme ud over din kage og overtræk med fondant.

Store konstruktioner/ skæve designs:
Her skal man bruge rice krispies treat, som gør konstruktionen lettere. Dette skal man bruge hvis man ex vil lave en stor høj Minnie-mouse - her bruges ex. RKT som hoved.

Skelet:
Til store konstruktioner skal bruges et skelet. Dette opbygges af ex plastik rør, kageståltråd, kage sugerør / cake dowels mm. Vælger man at købe sit skelet hos e silvan, skal man være meget opmærksom på at disse IKKE er beregnet til fødevarer og derfor er der risiko for at det afgiver sundhedsskadelige stoffer. Til dem som stadig vil bruge disse, skal de overtrækkes med ex husholdningsfilm.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

DIY beton æg

Opskrift: Flødeboller med vaffelbund

Modellerings chokolade