Pastillage opskrift

Pastillage er rigtig god til de lidt større tynde samt hule konstruktioner, som er god til både "display" figurer samt dekorationer på kager. Ønskes farvet pastillage, skal farven kommes i væsken før det æltes med de tørre ingredienser.

Ingredienser:
8 stk husblas
50 g eddike
Spiselig airbrush farve
1,2 kg flormelis (siet)
300 g Maizena majsmel

Opløs husblas i koldt vand efter pakningens anvisning. Opvarm eddike og rør husblas ud i dette. Tilsæt farve, hvis dette ønskes.
Bland maizena og flormelis i en anden skål, og bland herefter de tørre ingredienser med eddike-blandingen. Ælt til du har en ensatet dej.
Pak dejen ind i plastikpose/ husholdningsfilm, og lad den stå og modne 1 døgn ved stuetemperatur. Eddiken og det høje sukkerindhold er konserverende, så der sker intet ved at lade det stå ved denne temperatur i 12-24 timer. Husk at posen/ husholdningsfilmen skal slutte tæt.
Du er nu klar til at lave fantasifulde dekorationer. Lad din pastilage dekoration tørre i ca 5 dage (ofte mindre, men hvis det er fugtigt i vejret vil det tage lang tid).

TIPS & TRICKS:
Pastillage tørre meget hurtigt, sørg derfor kun at tage den mængde ud af posen/ husholdningsfilmen som du har brug for. Undgå krakeleringer i materialet ved at arbejde relativt hurtigt.
Lim: skal du lime dele sammen, brug da royal icing.
Forme: brug styrofoam/ flamingo kegler som skapelon til slottes tårne, cake-dummies/ glas / ikke-giftigt plastik/ andet hvis du skal lave et rør.
Senere i denne måned kommer illustrationer på pastilage pynt:)

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Opskrift: Flødeboller med vaffelbund

Modellerings chokolade

Icing Cornet/ kræmmerhus tutorial