How to på Bamse

Text in English: http://cakefairytales.blogspot.com/2011/06/how-to-make-fondant-teddy-bear.html

Her en how-to på hvordan man laver en sød lille bamse, denne passer rigtig fint både til kager og til cupcakes. Bamsen er lavet af fondant. De små figurer behøver ikke at blive tilblandet noget for at stivne i den ønskede form. Laver man derimod større figurer vil jeg anbefale at komme tylose pulver i fondanten for at få den til at stivne hurtigere og kunne holde formen.

Lim: til de små figurer behøves kun at duppe med vand. Til de større figurer kan man lave en lim af vand og tylosepulver.

Duster: Tag en engangsvaskeserviet til babyer (50 stk for 6-7 kr i fakta), kom noget maizena mel i midten og lav derefter en pose ud af det ved at samle det med en IKEA poseklemme.


1) indfarv fondanten i den ønskede farve, og skær den til 4 dele som ovenfor. De små er til hhv arme og ben, den største til maven og den mellemste til hoved og ører.
Lav en kegleformet krop, og brug evt redskabet som er vist på billedet til at lave "syninger" på bamsen. Der er spagetti som går igennem kroppen, denne skal bruges til at sætte hovedet fast på.Tag klumpen til arme, rul en pølse og skær den skråt på midten. Tryk den runde ende flad - dette er bamsens hånd. Brug et redskab med en blød ende til at lave 2 hak svarende til albuebøjningen. Lav igen "syninger".Ligeledes formes benene.Nu er vi kommet til samling af kroppen. Dette gøres ved at duppe lidt vand på arme og ben. Det er vigtigt at der ikke kommer for meget vand på, da dette vil medfører at arme og ben glider rundt og ikke sætter sig fast.Nu til hovedet: Tril en rund kugle, lav "syninger" og prik 2 små huller som ørene kan sættes fast i.Ører: lav to kegler, og brug det viste redskab til at lave "hullet" i øret. Mas evt keglen lidt flad, så den får den rigtige øreform.
Tag igen og dup lidt vand på ørenes "bund" og sæt dem ned i hullerne.Munden: Lav en flad trekant som vist på billledet. Brug bunden af en tylle til at markere kinderne i hver side, og tag et vilkårligt tyndt redskab eller spagetti til at prikke lidt overfladiske huller sv.t. knurhår.Næse og øjne: rul en lille kugle sort fondant. Prik huller i hoved og næse til at sætte kuglerne ned i. Lim dem fast ved at duppe på de sorte fondant kugler med lidt vand.


Voila - en nuser bamse.Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Opskrift: Flødeboller med vaffelbund

Modellerings chokolade

FAQ: Fødevarestyrelsen og regler gældende for hobby-bagere.