Adventskrans


Kære Alle
Allerførst et rigtig stort ønske om en glædelig jul til alle og ikke mindst selvfølgelig en god første søndag i advent. Jeg håber alle har fået tid til at pynte op og glædes sammen med venner og familie. 

I år vil jeg også sige et stort tak til en ny veninde, Anne, som har lært mig at binde adventskrans. Det et virkelig inspirerende og lærerigt at se en som går op i sit håndværk og samtidig god til at lære fra sig. 


Noget af det bedste ved adventskransen pynt er at det er materialer som vi selv eller Anne og hendes familie har været ude i naturen og finde sammen med børnene. Noget dog købt i Bilka:)

Rigtig glædelig 1. søndag i advent! 

Advent "adventus domini/ herrens komme"I gamle dage var advent en faste- og bodtid hvor man skulle forberede sig åndeligt til at fejre begivenhed for Jesu fødsel. Advent fejres søndage fra og med 4. søndag før jul til d. 24 december. 

Adventskransen har sin oprindelse i Tyskland og traditionen har været i Danmark siden tiden omkring første verdenskrig. Med så mange andre traditioner importeret fra Tyskland, begyndte denne i det synderjydske og bredte sig langsomt til resten af Danmark hvor den blev rigtig populær i 1930/40'erne. 

Oprindeligt var kransen pyntet med violette bånd, da violet er den liturgiske bodsfarve i den katolske kirke. Violet symbolisere ånd/ helligånden, alvor, passion, anger og bedring. 

I Danmark er der sidenhen kommet tradition for at advents kransen hænges op i røde bånd. Første gang man anvendte rød til kransen, var efter 2. verdenskrig hvor man gav den hvide og røde for at symbolisere de nationale farver. 

Kransen har derudover 4 lys som tændes et efter et hver søndag i advent. Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Opskrift: Flødeboller med vaffelbund

Modellerings chokolade

Icing Cornet/ kræmmerhus tutorial