Bas relief geisha tutorial

Denne tutorial er til dem som ønsker at lærer teknikken bas-relief. Det er en ældgammel teknik, hvor figuren indgår i baggrunden, og derfor ikke har den "fulde dimension". Der er kommet mange moulds på markedet hvor man kan presse noget fondant ind i formen og voila en figur - det er bare super smart - MEN at lære denne teknik giver en utrolig frihed i forhold til design af en original one-of-a-kind kage, så jeg håber at du/ i vil have glæde af den.
Baggrunden som min geisha skal være på, findes som tutorial her: http://kageeventyr.blogspot.com/2011/10/handmaleriets-opbygning.html.Allerførst tegnes den figur man ønsker. Jeg tegner altid primær tegningen relativt stor, da dette gør det nemmere i forhold til rettelser. Derpå klipper jeg et stykke papir ud som svarer til den størrelse som figuren skal have. Herefter tegner jeg min figur over på denne lap papir.
Allerførst: sæt aftenen af til projektet, og sæt en stor kande kaffe over.... :)

Her har jeg for nemheden skyld tegnet et geisha på et helt papir. I venstre side har jeg tegnet omridset af hovedet. Det skraverede blå markerer der hvor vi først udfylder hovedet, og det røde trin nr. 2. På billede af hele gaishaen kan du se på papiret hvor "skelettet" skal være tyndt og tykt - jvf det håndskrevede i højre side af papiret.

Nu begynder det sjove. Jeg har lagt de redskaber, som jeg bruger til at forme ansigt og krop, på bordet. Under den lille klump fondant har jeg lagt et stykke bagepapir, som bliver ved med at være underlag under hele processen. Jeg bruger tegningen på papiret som guide, og kører hele tiden mit bagepapir med fondant ind under, så jeg kan se at jeg holder formen på figuren.

Jeg anvender pencil-tool til at lave "øjne og kindben". Til at lime delene sammen har jeg anvendt afkølet kogt vand.

Næste trin er at komme første lag fondant på. Hoved og hals skal laves ud fra samme stykke (nemmeste).Nu er vi klar til 2. lag tøj; begynd med den inderste arm - denne skal være let flad og ikke fylde meget, da det er meningen at den indgår i den flade baggrund for at få bas-relief effekten.
Yderste arm kommes på. Jeg har valgt at hænderne foldes sammen.
Derpå pølseteknik til håret, og blomsterudstikker til de 2 små blomster.
NU er vi nået til det endelige og rigtig sjove!!!! Håndmale øjne, mund, detaljer på kjolen - og vupti, så er vi færdige!! Nu mangler blot at komme geisha på underlaget.

Jeg har limet geishaen fast med afkølet kogt vand, det er alt rigeligt når figuren ikke kommer mere op i højden.Rigtig god fornøjelse til jer alle, jeg håber i får glæde af denne tutorial:)
Mvh Lise

Kommentarer

 1. Super fin tutorial! Tak for det :-)

  SvarSlet
 2. Hej Lise, tak for en flot tutorial.

  SvarSlet
 3. Tak for at du deler med os andre. Det må prøves en dag.

  SvarSlet
 4. Tusind tak alle:)Er der nogen der ønsker flere bas-relief tutorials ex lille pige/dreng?

  SvarSlet
  Svar
  1. ja tak meget gerne. Er helt ny på dette kage-eventyr så jeg øver og øver. Har lige meldt mig til kursus i Roskilde den 21. juni.
   Hvis du skulle have noget bas-relief omkring Disney så meget gerne det.

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

DIY beton æg

Opskrift: Flødeboller med vaffelbund

Modellerings chokolade