3D flyver og himmel cupcakes

Her en 3D flyver kage til Valdemars dåb igår:) Valdemars forældre havde vist mig et billede af en rigtig sød dåbskage de havde fundet på nettet af en alm. rund kage med en lille flyver og ved siden af en lille kanin i fondant i toppen. Så jeg blev rigtig glad for at de var til at overtale til at få en 3D kage istedet. Valdemar har endnu ikke et favorit bamse-dyr, så endelig fik jeg mulighed for at lave en panda:)

Arbejdsgang til de interesserede:
Dag 1: Skåret cake dummy til flyverens krop. Jeg valgte at anvende en cake dummy istedet for at lave det af kage, for at den kunne stå skråt / svævende på kagen, uden at den var tung og klodset med for meget til at understøtte den skrå position. Men hold op den cake dummy fik ren krøjer-kugle-effekt!!
Dag 2: Vinger; skåret ud af kage pap derefter overtrukket med sugarpaste. Jeg brugte et tyndt lag smørcreme til at lime sugarpasten fast. Derefter var det at gå igang med figurerne - tydeligvis er jeg blevet HELT forelsket i anime figurer, så denne kage skulle jo ikke være en undtagelse. Jeg synes også at anime figurerne passer godt til 3D kager, da de jo ofte er "grovere/ firkantede" i forhold til dekorationskager med små figurer. Derefter var det bare at samle kagen.

Jeg valgte at bruge sugarpaste istedet for fondant, da det er nemmere at komme rundt om 3D formerne i forhold til fondant som ofte er meget hårdt.


Kagen var omgivet af 34 cupcakes af denne slags for at give kagen rigtig luft/ himmel stemning. Det var blåbær cupcakes med marengs-vanilje creme på. Stjernerne lavede jeg 2 dage i forvejen for at de kunne nå at tørre. Det er alm. cake-wire som jeg har anvendt. Udstikkeren var en 2 cm høj småkage-udstikker, var en rigtig god størrelse i forhold til at de skulle svæve.
Kommentarer

 1. Hvor er den dog sød... Jeg må overgive mig til at mine figure også skal være cake-dummies skåret ud, jeg kan godt se det andet blive tungt!

  Jeg kunne godt tænke mig et nærbillede af pandaen :)

  SvarSlet
 2. Den er så flot :-) Og ja gerne flere billeder tæt på :-D
  Du kan også lave figurerne af RKT - det vejer heller ikke så meget.

  SvarSlet
 3. Tusind tak:) Der er ekstra billede af figurerne inde i dåbskage galleri:)

  SvarSlet
 4. Hej Lise. Den er super flot. Jeg ville godt have set pandanær på :)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Opskrift: Flødeboller med vaffelbund

DIY beton æg

Modellerings chokolade