FAQ: Fødevarestyrelsen og regler gældende for hobby-bagere.

Der er altid en del tvivl om man må sælge kager fra privat husstand, så jeg kontaktede Fødevarestyrelsen efter at have læst om gældende regler på deres hjemmeside. Jeg fik hurtigt svar så det var rigtig dejligt. Her er svaret fra fødevarestyrelsen:

Hvis man bager kager mhp. fortjeneste gælder følgende regler.

Du må holde 10 arrangementer af 2-3 dages varighed om året, dog aldrig over 30 dage, og så er det lige meget hvor mange kager du sælger. Dette hører under bagatelgrænsen, hvis du overholder dette, ellers er det en registrering som fødevarevirksomhed. Husk altid at være opmærksom på indtjeningen, den må aldrig overstige 50.000,00 kr. uden du skal have et næringsbrev, og helt sikkert også lade dig registrere som fødevarevirksomhed.

Du skal huske at du altid skal overholde hygiejnereglerne, uanset om du er registreret eller ej.

Læs også nedenstående links.Husk at opgive din hobby indkomst til skat.Rigtig god bagelyst til Jer alle!

Kommentarer

 1. God information :-)

  Når du opgiver indkomst for kager til skat, opgiver du så den totale salgspris eller trækker du udgifter for materialer fra først? Lad os sige du sælger en kage til 2000,- der koster dig 500,- at lave i materialer; ville du indrapportere 2000,- eller 1500,- ?

  SvarSlet
 2. Hej Søren, det er nyt for mig at sælge, men så vidt jeg forstod på fødevarestyrelsen, så skal opgives indkomst minus udgifter, så til det eksempel du nævner skal du opgive 1500 kr - men husk at have regnskab liggende.
  Mvh Lise

  SvarSlet
 3. Hej Lise! Hvordan skal man forstå betydningen af "arrangementer"? Hvad har det med salg af kager at gøre??

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Modellerings chokolade

Opskrift: Flødeboller med vaffelbund

Icing Cornet/ kræmmerhus tutorial