Opskrift: Hveder til Store Bededag.
Læs historien om Store Bededag, hvedeknopper og gåturen på volden her.
Ingredienser:
25 g gær
½ dl lunkent vand
30 g smør
530 g hvedemel
2 del sødmælk
2 æg
1 tsk salt
2 tsk sukker
1 tsk kardemomme
Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i det lunkne vand.
I en lille gryde smeltes smøret under svag varme. Når smøret er smeltet tilsættes mælken og gryden tages af varmen. Tilsæt mælkeblandingen og de øvrige ingredienser til gær-blandingen.
Lad dejen hæve ca 1 time.
Ælt dejen igennem og tril en tyk pølse som deles til 10-12 boller. Læg bollerne i en lille bradepande med ca 1½ cm mellemrum.
Lad hvederne efterhæve i 25 min.
Tænd ovnen på 200 grader. Bag bollerne i midten af ovnen i ca. 30 min.
Tag hvederne er færdigbagt brækkes hvedeknopperne fra hinanden og køles på en rist.
Rist evt. inden de spises med lidt smør på:)
Velbekomme.
Ingredienser:
25 g gær
½ dl lunkent vand
30 g smør
530 g hvedemel
2 del sødmælk
2 æg
1 tsk salt
2 tsk sukker
1 tsk kardemomme
Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i det lunkne vand.
I en lille gryde smeltes smøret under svag varme. Når smøret er smeltet tilsættes mælken og gryden tages af varmen. Tilsæt mælkeblandingen og de øvrige ingredienser til gær-blandingen.
Lad dejen hæve ca 1 time.
Ælt dejen igennem og tril en tyk pølse som deles til 10-12 boller. Læg bollerne i en lille bradepande med ca 1½ cm mellemrum.
Lad hvederne efterhæve i 25 min.
Tænd ovnen på 200 grader. Bag bollerne i midten af ovnen i ca. 30 min.
Tag hvederne er færdigbagt brækkes hvedeknopperne fra hinanden og køles på en rist.
Rist evt. inden de spises med lidt smør på:)
Velbekomme.
Kommentarer
Send en kommentar