3D påske kageSå kom dagen hvor vi skulle holde børnefødselsdag for vores 2 piger som havde fødselsdag i hhv december og februar. Lidt forsinket, men ikke desto mindre en alle tiders undskyldning for at lave en tema-fest: påske.

Vi inviterede på en børnevenlig frokost, og derefter var der æggeløb ude i haven. 10 store (3 årige) og 4 babyer (m forældre;) rendte rundt og ledte efter æg i haven. Det var bare så sjovt, for ungerne der virkelig gik op i det. Til sidst var der 2 der havde fundet lige mange æg (8 hver) så lidt panik og ind i min gave skuffe (samler sammen hele året til julekalenderen) og se hvad der kunne bruges... så bliver jeg afbrudt... der var fundet en vinder: Oliver havde hele 14 æg (ud af 40 ialt). Så en sej fyr fik en stor tøjdyrs hest, og alle ungerne fik en lille slikpose for at have fundet æg.

Til af runde festen ja blev der serveret kage - og ovenfor resultatet af en påske kage i 3D.
Hvordan blev den lavet:
Kaninerne: er Rice Krispies Treat overtrukket med modelleringschokolade (se i opskrifter). Det var utrolig nemt at arbejde med og overgangene blev nemt udjævnet med modelerings chokoladen. Øjne, snudetip, tunge blev lavet i fondant. Knurhår er kage-ståltråd. Mellem krop og hoved knækkede jeg en cakedowel og indsatte som støtte.... går alligevel ikke at man servere en kanin kage for ungerne hvis hovederne falder af:)
Kurven: Ellipse-bageforme. Kagen (efter den havde fået fyld) kom lige 10-15 min i fryseren, hvorefter jeg skar den til. Det er MEGET meget nemmere at skære en halv-frossen kage. Hvis kagen ikke kommer på frys mases fyld ud når man skærer og resultatet bliver heller ikke så nøjagtigt i forhold til frys-skære-teknik. Kurveflet teknik med royal icing og tilhørende tyl. Sløjfen var for nemhedens skyld en rigtig sløjfe.
Hvad smagte kagen af:
Bunde: Chokolade kage
Fyld: chokolade-mokka creme.
Smurt op med chokoladesmørcrem (se opskrifter).
Dertil blev serveret hjemmelavet blåbær sherbet og friske jordbær. Og nu hvor det var fødselsdag blev der selvfølgelig også serveret varm kakao med flødeskum samt kaffe og the til:)

Rigtig god dag til jer alle:)

Kommentarer

 1. Hvor er dine kaniner altså bare søde! Og det lyder også som en rigtig skøn måde at holde fødselsdag med små børn på :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have:) Jeg blev faktisk overrasket over hvor vilde de små blev med æggejagten, så den skal bestemt gentages næste år! Mvh Lise

   Slet
 2. Rigtig sød kage og ja lyder som en helt vild dejlig dag.

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 3. Det er nogle helt fantastiske kaniner!!! De har da det skønneste udtryk:)

  SvarSlet
 4. Hej Lise .Endnu en fantastisk kage fra dig. DE er super søde og meget flot lavet de der kaniner. Og fødselsdags festen lyder vildt sjovt.
  kærlig hilsen Misbah

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

DIY beton æg

Opskrift: Flødeboller med vaffelbund

Modellerings chokolade