Tutorial Tepotte kage

Her en lille tutorial på en nem 3D kage. Jeg har anvendt en ball/ bold kage-form, min er fra Wilton, men alle mærker kan anvendes. Alternativt kan stable nogle almindelige runde kager og derefter selv skærer til.


Dagen før jeg samlede kagen har jeg lavet tud og hank til tepotten. Mål af i forhold til selve kageformen. Jeg har sat kage-ståltråd i, og kom tylosepulver i min fondant. For at de ikke bliver flade af at tørre liggende, har jeg lagt dem ovenpå nogle "baby-vaskeklude", man kan også komme dem i en skål fyldt med ex maizena.


Smør kagen op. Jeg har også kommet noget mousse i denne kage - udhulede kugleformen med en alm. kniv om kom moussen i. Kageresten kan bruges til ex. cake pops.


Overtræk kuglen med fondant.Sæt hank og tud på kagen. Hvis tuden driller lidt med at passe perfekt, kom da en lille klat royal icing på. Kagen her blev dog samlet uden RI.Til sidst skal laves et låg: Tag et lille glas og pres den ned på toppen af kagen, lav en lille kegleformet knop, som sættes i midten.


Mal derefter kagen; bland spiselige pulverfarver med alkohol. Jeg valgte at male orkideer - min absolutte favoritblomst... og også den eneste blomst der vil overleve hos mig... grønne fingre har jeg bestemt ikke:)
Rigtig god fornøjelse.


Mvh Lise
Kommentarer

 1. Skøn thekande. Jeg vil så gerne have en anledning til at lave en thekande en dag.

  SvarSlet
 2. Jeg har også ventet på en lejlighed - og da engod kollega ville smage, så var det nærliggende med denne thepotte:) Sød og nem er den:)

  SvarSlet
 3. hvor er den flot tak for din how too
  knus pia

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

DIY beton æg

Opskrift: Flødeboller med vaffelbund

Modellerings chokolade