28. oktober 2014

Klip og klister: Ugler og 3D grankogle

Det er hyggeligt at sidde og nørkle med pigerne her i efteråret med en kop te eller kakao.
I år har vi lavet disse søde og meget nemme ugler samt grankogler. 



Uglerne:
Klip kroppen i karton. Maven og vingerne klippes i karton eller silkepapir. Øjnene klippes i karton - lav evt. lidt sjov med den yderste cirkel og klip den bølget. Derefter er det blot at lime og samle.
Uglerne kan også med fordel laves i fondant eller marcipan;)



3D grankogler: 
Denne metode er meget anvendelig både til at lave grankogler, men også senere på året til at lave søde dekorative "jule-kugler" til ophæng. 

Klip som anvist (6 stk.) og fold stykkerne på midten som vist på venstre side af billedet. Derefter kommes der lim på ombuk og stykkerne sættes sammen ombuk-mod-ombuk. 




Rigtig god fornøjelse! 


27. oktober 2014

Edderkoppe cupcakes


Gammel kending i knapt så nye klæder:) ...Men vi kan ikke komme udenom at de søde edderkopper er nemme og passer godt til et halloween arrangement hvor børnene skal hygge sig med cupcake dekoration. 

Sådan er de pyntet: Topping er chokoladecreme, lakridsben, smarties øjne, skumbanan tænder, sur-tunge klippet som et kors, hakket chokolade som "pels". 


Rigtig god fornøjelse!

Opskrift og ide til Halloween boller

Så er det desværre ved at være slut for Halloween for denne omgang! Pigerne og jeg har hygget os med blandt andet disse Halloween knogler. Lige inden vores gæster kom spurgte min ældste pige, hvorfor jeg dog ikke havde kommet hvid glasur på så det lignede ægte knogler.... :) 


Jeg har brugt nedenstående opskrift:) Skulle jeg gøre noget anderledes næste år var det at gøre rørknoglerne endnu længere end vist på billedet. Rigtig god fornøjelse!

Ingredienser:
50 g gær
5 spsk lunkent vand.
50 g smør
3 dl sødmælk
8-9 dl hvedemel
½ tsk kardemomme (kan undlades)
1 æggeblomme til pensling blandt med lidt vand.
lidt salt
1 spsk sukker.
Kanel til pynt.
 
Tænd ovnen på 210 grader.
 
Bland gær og lunkent vand. Smelt smøret i en gryde og tilsæt mælken når smøret er smeltet, tag derefter gryden væk fra kogepladen. Kom mel op i gær-blandingen og tilsæt derefter smør-blandingen. Tilsæt kardemomme, sukker og salt.
 
Lad bollerne hæve i 30 min.
 
Bag i ovnen ved 210 grader i 10 min.

Evidens til kakao-elskere:)







Der var lidt ekstra tid på arbejde til at sidde og læse nyheder på nettet, og her faldt jeg over en artikel som vil glæde de fleste med hang til en kop varm kakao til at varme sig på, på en regnvejrsdag eller en dag på ski-bakken.

Det viser sig at kakaobønner indeholder flavanol som efter sigende skulle have en positiv indvirkning på hukommelsen/ hjernefunktionen, og en forsker har udtalt at det muligvis kan have en forebyggende virkning i forhold til forebyggelse af demens... se dét er gode nyheder når man elsker kakao/ chokolade.

Kom til original artikel her eller til videnskab.dk som har valgt bringe en artikel i forbindelse med forskningsresultatet. 

... Så er der vist ingen undskyldning for ikke at bage en fransk chokolade tærte til weekenden!! 




Håber alle har en fantastisk aften:) 



21. oktober 2014

Opskrift: Langtidshævede gulerodsboller



Så blev det igen vores tur til at have boller med i børnehaven. Bollerne er laktosefri.


Ingredienser: 
30 g gær
10 dl koldt vand
1 dl olivenolie
2,5 spsk salt
200 g fint hakket gulerødder
1200 g protein (12%) hvedemel - kan købes i Lidl. 

Fremgangsmåde: 
Gæren røres i det kolde vandt. Herefter tilsættes olie, hvedemel, gulerødder samt salt. Der røres til en ensartet masse. Den færdige dej skal være klistret men med en glinsende overflade. 
Smør en skål med olie. Kom dejen over i skålen og lad den stå tildækket natten over. 
Tænd ovnen på 225 grader og kom et fad/ bradepande fyldt med vand i bunden af ovnen. Fordel dejen på bageplader vha. 2 skeer. Bollerne bages i 20 min.

Velbekomme! 

Efterårs hygge


Klik på billedet for at komme til ideer, DIY og opskrifter til efteråret/ Halloween.

Ideer til Halloween græskar for de mindste

Vi var en tur i Legoland i forbindelse med efterårsferien, hvor de havde valgt en lidt alternativ udsmykning af Halloween græskar i forhold til de traditionelle udskæringer. Metoden er super til de små som endnu ikke kan skære selv og hvor forældrene hvert år ender med selv at skære og udhule børnenes græskar. 

Rigtig godt efterår til jer alle!