19. oktober 2013

Opskrifter: Hjemmelavet nutella

Almindelig nutella

Ingredienser: 
1½ dl fløde
3/4 dl sødmælk
40 g rørsukker
150 g mælkechokolade, hakket
75 g mørk chokolade, hakket
75 g smør (saltet)

Kog fløde og mælk sammen med rørsukker (ca. 70 grader). Tag gryden af komfuret og kom chokoladen i under omrøring. Når blandingen er ensartet kommes smør i og nutellaen røres glat. Kom nutellaen i glas. Nutellaen skal opbevares på køl.

Crunchy-nutella.

Ingredienser: 
200 g hasselnødder
150 g mælkechokolade, hakket
50 g mørk chokolade, hakket
50 g smør (saltet)
50 g rørsukker.
2.5 dl fløde

Bag hasselnødderne i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min til skallen revner. Kom herefter hasselnødderne ind i et viskestykke og grub den bitre skal af. Kom hasselnødderne i en blender og blend indtil de har en meget fin konsistens. 
Kog fløde i en gryde sammen med sukkeret (ca. 70 grader). Tag gryden af komfuret og tilsæt chokoladen og rør indtil det er en ensartet masse. Tilsæt smøret. Tilsæt herefter de finthakkede hasselnødder. Opbevares på køl.

Velbekomme:)

13. oktober 2013

Opskrifter: Mad til halloween

Giftige svampe til salaten

Alt du skal bruge til at lave disse søde svampe til salaten er radiser og en urtekniv. De kan med fordel laves nogle timer før gæsterne kommer - bare kom dem i en skål med koldt vand i køleskabet.

Heksefingre

Grissini-slanger

Spis evt. grissinierne til tomatsuppe - klik her for at komme til opskrift på nem hjemmelavet tomatsuppe.
Halloween 2013 lavede vi disse sammen med tomat suppen. Aftenen inden spurgte jeg min store pige på 4½ år om hun ikke kunne finde på et ulækkert Halloween navn til suppen.
Victoria: Hmmm.... NU har jeg det!!! .... Vi kalder det broccoli suppe!!! Det er ulækkert!
Mig: Men broccoli suppe er jo grønt... tomat suppe er jo rød.
Victoria: Ok... så broccoli suppe med HEKS i!!!


Sort olie (lakrids sirup).


Ingredienser:
140 gram (1 pose) zulu lakrids (eller anden hård lakrids)
3.7 dl vand.

Fremgangsmåde: Kom vandet i en tykbundet gryde. Når vandet koger kommes lakridsen i vandet og der røres med piskeris til lakridsen er opløst. Siruppen skal koge ca 1/3 ind - ca. 25 min - med jævnlig omrøring.
Lakrids siruppen serverede vi til vanilje is og jordbær.


Pizza-mumier

Her en meget nem og hurtig halloween opskrift.
Ingredienser:
Mini-pizzaer (kan evt. købes i Lidl, det er dem jeg har brugt)
oliven
pizza.

Knogler

Ingredienser:
4 æggehvider
2 dl sukker.
Sprøjtepose og rund tyl.

 Fremgangsmåde:
Pisk hviderne helt stive (medium hastighed). Tilsæt derefter sukkeret lidt efter lidt. Pisk indtil massen er skinnende i overfladen.
Kom i sprøjteposen og lav knoglerne i en flydende bevægelse.
Bag i ovnen ved 125 grader i 45 min.

Gulerods Græskar


Alt du behøver er en gulerod og en urtekniv:)



Knogle-boller
Klik på billedet for at komme til opskriften.

Hekse-buffet


Lilla spagetti med øjne og orme:
Indkøbsliste:
Alm. spagetti
Lilla pastafarve
Oliven
Peberfrugt
lange gulerødder
Fremgangsmåde:
Skær lange tynde stykker af gulerødderne, kog dem i vand så de bliver til "slatne" orme. Kog vand sammen med 1 knsp-½ tsk pastafarve samt lidt olivenolie. Når vandet koger kommes spagetti i og der koges efter anvisning på pasta-posen.
Øjne: I år kunne jeg desværre ikke finde de små runde mozarella oste, som ellers er perfekte til disse øjne. Kan man finde de helt runde, skæres en lille fordybning hvor en halveret oliven kommes i, øjets midte er et lille stykke peber frugt.

Afhuggede blodige fingre:
Indkøbsliste:
Rød peberfrugt
Friskost, naturel
Pølser uden skind.
Ketchup.
Fremgangsmåde:
Lav en masse negle ud af peberfrugt. Lav et indhak i spidsen af pølsen / fingeren hvor neglen skal sidde efter stegning. Lav derefter overfladiske ridser i pølsen hvor knoerne er. Steg pølsen. Smør noget friskost på fingerspidsen og tilføj peberfrugten "neglen". Dyb den anden ende af pølsen ned i noget ketchup.

Afhuggede fingre version 2

Afhuggede halloween fingre
Alt du skal bruge er
Pølser
Løg 
Ketchup
Skær de 3 riller midtpå inden du steger pølserne. Løget sættes fast ved at skære et "nejlelege" hvor den sættes ind under pølseskindet.

Hekse pasta med champignon og øjne.
Indkøbsliste:
Brune champignon
1 glas grøn pesto
1 pose pasta
Mozarella ost: De små runde.
Oliven
Peberfrugt.
Fremgangsmåde:
Svits de brune champignon. Lav øjne (fremgangsmåde som ved råden spagetti).
Som ved rådden spagetti, fraset at der ikke skal kommes andet i det kogende vand end olivenolie. Når vandet er hældt fra pastaen kommes de i et serveringsfad og blandes her med den grønne pesto og de andre ingredienser.

Hekse tomater (hjemmelavede semi-dried tomater)
Disse hjemmelavede semi-dried tomater smager himmelsk samme med pasta vendt i grøn pesto.

 1 bakke cherrytomater (økologiske fra DK er bedst til at give kraftig smag)
6-8 blade frisk basilikum
2 fed hvidløg
1 spsk sukker
½ dl olivenolie
Salt og peber

Tænd ovnen på 100 grader.
Skær tomaterne i halve, kom dem i en skål sammen med presset hvidløg, sukker, hakket basilikum, salt og peber. Rør rundt indtil alle ingredienser er blandet godt sammen.
Kom tomaterne i et fad og placer denne i ovnen på midterste hylde i ca 3-4 timer.

Halloween-boller


Ingredienser:
50 g gær
5 spsk lunkent vand.
50 g smør
3 dl sødmælk
8-9 dl hvedemel
½ tsk kardemomme (kan undlades)
1 æggeblomme til pensling blandt med lidt vand.
lidt salt
1 spsk sukker.
Pastafarver: Holly green og peach. 

Fremgangsmåde: Tænd ovnen på 210 grader.
 Bland gær og lunkent vand. Smelt smøret i en gryde og tilsæt mælken når smøret er smeltet, tag derefter gryden væk fra kogepladen. Kom mel op i gær-blandingen og tilsæt derefter smør-blandingen. Tilsæt kardemomme, sukker og salt. Del bolledejen op i to dele og farv den ene grøn og den anden orange. Form orange boller og sæt en grøn top på.

Lad bollerne hæve i 30 min.

Bag i ovnen ved 210 grader i 10 min.

Opskrift: Tomatsuppe

Ingredienser:
2 porrer
3 kartofler
3 gulerødder
1 dl olivenolie
1-2 tsk tørret basilikum
4 ds. hakkede tomater
140 g tomatpuré
½ L grøntsagsfont
2½ dl fløde
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Skræl og hak grøntsagerne i grove tern. Svits grøntsagerne i olien i en gryde. Tilsæt herefter grøntsagsbouillon, basilikum, de hakkede tomater og tomatpuré. Lad suppen stå og simre til grøntsagerne er møre. Blend grøntsagssuppen og tilsæt fløden. Smag til med salt og peber.

Forslag til tilbehør:
Creme Fraiche
Grissini - tryk her for at komme til opskrift på Grissini
Ristet bacon tern.

Chokolade cupcakes

Ingredienser dej:
100 g hvedemel
5 spsk kakaopulver
140 flormelis
1½ tsk bagepulver
40 g usaltet smør, stuetemperatur
1 1/4 dl sødmælk
1 æg
korn af 1 vanillestand

Ingredienser chokolade-topping:
100 g usaltet smør
60 g frisk ost naturel
8 spsk kakaopulver
300 g flormelis

Fremgangsmåde:
Pisk æg, mælk og vanillekorn sammen i en skål. I en anden skål blandes alle de tørre ingredienser sammen med smørret. Kom halvdelen af mælkeblandingen i melblandingen og pisk indtil det er en ensartet masse. Kom resten af mælkeblandingen i dejen og rør igen til dejen er ensartet.
Kom dejen i cupcake forme og bag ved 170 grader i 20-25 min.

Lav nu chokolade topping ved at blande alle ingredienserne i en skål og pisk sammen med en elpisker. Rør indtil glasuren er let og luftig.

Når cupcakes er afkølet dekoreres de med smørcremen og evt. krymmel.

Velbekomme.

Opskrift: Hjemmelavet lakrids sirup


Ingredienser:
1 pose zulu lakrids (140 g) - eller en anden pose hård lakrids.
3.7 dl vand

Fremgangsmåde:
Tag en tykbundet kasserolle og kog vandet. Når vandet koger kommes lakridsen i vandet og der røres indtil al lakridsen er opløst. Fortsat med at koge under omrøring i ca 25 min til siruppen er kogt ca. 1/3 ind til en tyk flydende sirup.

Siruppen gør sig rigtig godt til vaniljeis og friske jordbær.

Opskrift: Grissini

Ingredienser:
25 g gær
1 dl lunkent vand
1/4 tsk sukker
½-1 tsk salt
1 spsk olivenolie (med mild smag)
220 g hvedemel
 
Evt. fint revet parmasan - dette kan tilsættes dejen for at give lidt ekstra smag.
 
Fremgangsmåde: 
Bland gær og vand sammen. Tilsæt salt, sukker, olivenolie og halvdelen af hvedemelet. Tilsæt herefter resten af hvedemelen under omrøring. Tag evt. og ælt sidste del med hænderne indtil du har en fast elastisk masse.
Tag nu herefter en lille klump og tril lange stænger af dem - de skal være mellem 0.5-0.9 cm i diameter.
Lad brødstængerne hæve i 15 min.
Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 17-20 min (brødene skal vendes når halvdelen af tiden er gået for at få det bedste resultat.


Skal børnene i køkkenet kan grissinierne hurtigt blive til sjove slange brød med lidt pinjekerner og blåbirkes. Pensl brødet hvor birkes og pinjekerner skal være.


7. oktober 2013

Opskrift: Pekan-karamel brownie




Ingredienser (12-14 stk)
100 g pekan-nødder
250 g mørk chokolade 70%
130 g smør
5 æg
380 g sukker
70 g hvedemel
1/4 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
2 spsk kakaopulver
1 ds. kondenseret mælk
9 spsk ahornsirup
1/4 tsk salt

Fremgangsmåde:
Lav karamellem ved at komme kondenseret mælk, salt og ahornsirup i en lille kasserolle og bring det til kogepunktet mens du rører rundt i gryden. Det er vigtigt hele tiden at røre rundt i massen da det ellers let brænder på. Det tager ca. 10 min før massen er blevet til færdig karamel.

Smelt chokolade og smør sammen over vandbad.

Pisk æg og sukker sammen og rør den smeltede smør-chokolade blanding i æggemassen med en gummidejskraber. Sigt mel, bagepulver,salt og kakaopulver i massen. Hak pekannødderne og bland dem i dejen.

Tag nu en brownie form (ca.24x24) og beklæd den med bagepapir. Hæld nu lidt over halvdelen af kagedejen i formen. Tag nu din karamel (hvis den er stivnet lidt mens du lavede kagedejen, så varm den op til flydende konsistens) og fordel med en ske ovenpå dejen. Tag nu resten af brownie-dejen og fordel ovenpå karamel-laget.
Kommes i ovnen ved 170 grader (varmluft) og bages i 40 min.

Velbekomme!

Efterårs sysler


ALLE HELGENES AFTEN/ HALLOWEEN

Tryk på billedet for at komme til side med mange forskellige opskrifter og sjov til Halloween

Efterårets buketter - inspiration:

(Tryk på billede for at komme til siden)

DIY: Bladkugler til efterårsdekorationerne.

(Klik på billedet for at komme til siden)
Intet slår en dag med drage-flyvning!!  

I naturen:

Naturen boomer lige pt. med ting som kan samles og anvendes til dekorationer; agern, grankogler, nødder, kastanjer ovs. 

Ideer til pyntede græskar for de mindste - klik på billede for at komme til blog-indlæg. 



Krible-krable edderkopper.
 
Indkøbslisten: Farvede piberensere, Kastanjer fra skovturen, Øjne, Hurtig lim. Silkebånd til at lave mini-sløjfer. Lille skruetrækker til at lave huller i siden af edderkopperne.


Edderkoppe anatomi: 8 ben og 4-8 øjne. Nogen der skulle have lyst til at vide mere om edderkoppen er der en god side her.














DIY: HALLOWEEN





 








Græskar udskæring

Indkøbsliste til en hyggelig græskar aften:
Græskar
Lys
Atamon
Kniv/ udskære sæt.
Evt. glimmerlim.

Mønstre: Mangler du et godt mønster du skal udskære efter så google "pumpkin stencils" så får du intet mindre end 2.750.000 mønstre og ideer til mønstre.
Pensl dine græskar indvendigt med Atamon, så holder de længere tid.

Opskrift: Brownie med pekan-nødder og karamel


Ingredienser (12-14 stk)
100 g pekan-nødder
250 g mørk chokolade 70%
130 g smør
5 æg
400 g sukker
70 g hvedemel
1/4 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
2 spsk kakaopulver
1 ds. kondenseret mælk
9 spsk ahornsirup
1/4 tsk salt

Fremgangsmåde:
Lav karamellem ved at komme kondenseret mælk, salt og ahornsirup i en lille kasserolle og bring det til kogepunktet mens du rører rundt i gryden. Det er vigtigt hele tiden at røre rundt i massen da det ellers let brænder på. Det tager ca. 10 min før massen er blevet til færdig karamel.

Smelt chokolade og smør sammen over vandbad.

Pisk æg og sukker sammen og rør den smeltede smør-chokolade blanding i æggemassen med en gummidejskraber. Sigt mel, bagepulver,salt og kakaopulver i massen. Hak pekannødderne og bland dem i dejen.

Tag nu en brownie form (ca.24x24) og beklæd den med bagepapir. Hæld nu lidt over halvdelen af kagedejen i formen. Tag nu din karamel (hvis den er stivnet lidt mens du lavede kagedejen, så varm den op til flydende konsistens) og fordel med en ske ovenpå dejen. Tag nu resten af brownie-dejen og fordel ovenpå karamel-laget.
Kommes i ovnen ved 170 grader (varmluft) og bages i 40 min.

Velbekomme!

Efterårshygge i Rørvig

Så er efteråret rigtig kommet til Danmark - med dejlig blæs-vejr til dragerne og masser af spændende ting at finde i naturen til efterårets dekorationer. Jeg fik taget en del billeder på vores tur til Rørvig, hvor en af Danmarks bedste strande er beliggende stødende op til en hyggelig gran-skov hvor man finder nogle af de flotteste grankogler. Rørvig havn er også en af Danmarks hyggeligste - her er det også muligt at krabbe-fiske med børnene. Et besøg kan klart anbefales!



Man kan ofte også være heldig at finde dekorativt driv-tømmer.

 Rørvig havn:)

3. oktober 2013

Opskrift: Kokostoppe


Disse kokostoppe minder mig om min barndoms tid hvor vi i nogle år boede i Grønland. I weekender hvor vi rigtig skulle morgenhygge tog vi ned og købte morgenbrød og en kage- jeg valgte altid kokostoppe og min bror altid napolionshatte. Kommer i kokos-sirup i masse (jvf. tip) så kommer man meget tæt på den smag der er hos bageren.

Til 10-15 stk. 

Ingredienser:
200 g kokosmel
150 g rørsukker
200 g marcipan
50 g. smør
150 g kondenseret mælk
2 past. æg
Korn fra 1 vanillestang eller skal fra 1 økologisk lime
100 g. mørk chokolade

Tip: Hvis i har kokos-sirup (ex. mærket Monin) kan det med fordel blandes i massen, kom ex. 4-5 spsk monin i massen og tilføj 50 g. kokosmel ekstra. 

Fremgangsmåde: 
Smelt smøret. Kom alle ingredienserne i en skål og ælt dejen godt til en ensartet masse. Tag en ske og lav små kugler af massen og kom dem på en beklædt bageplade. 
Bages i ovnen ved 180 grader (varmluft) i va. 10-15 min til de er let gyldne i overfladen. Lad kokostoppene afkøle. 
Smelt den mørke chokolade over vandbad. Dyb bunden af de afkølede kokostoppe i chokoladen. Kom dem tilbage på bagepapiret til chokoladen er størknet

Velbekomme