29. december 2012

My Little Pony kage til Caroline

Om kagen: se sidst i indlægget.
 

Denne kage er til vores dejlige lille Caroline som blev født en sne-hvid decemberdag d. 29/12-10 kl 7.52, og siden da har været årsag til rigtig mange smil, grin og "kraaammar!" (kram). Hun elsker My Little Pony, så da jeg spurgte om det skulle være en My Little Pony kage kom et stort JA tilbage - og hvor har jeg dog glædet mig til hun skulle have sin kage!  Så her til aften kom familien og fejrede vores lille pige - på nu 2 år!

Hvor sker der dog bare uendelig meget mellem det første og det andet leveår!!

Men sikke en dag. Vi har været syge på skift herhjemme og dagen startede med at storesøster fik feberkramper for første gang i sit 3½ år lange liv, kl 5 om morgenen. Så afsted til hospital med et chok, og hurtigt hjem igen. Pyha, en grim oplevelse som forældre at se sit barn blive blåt og uden kontakt. Herfra et stort kosmisk tak, til den søde og dygtig læge og sygeplejerske på Roskilde Sygehus som modtog os og beroligede os.
 
Så ikke helt den start på fødselsdagen som vi havde planlagt for Caroline, for hendes startede med at hente storesøster på hospitalet. Men for Caroline var det en tur på oplevelse så hun mødte os med et stort, men meget træt smil:). Vi kunne umuligt være mere stolte af Caroline og hendes søster, de er så gode ved hinanden.

Jeg vil lige dele et billede af vores lille Caroline, en lille super-bandit kramme-mus som altid kommer stormende med smil.
 
Om kagen:
Chokoladekage med choko-creme - ca. 30 cm høj.
Kagefad = ca 1 cm tyk cake-drum. Kantbånd er pink bånd fra Tiger sat fast i cake drum med knappenåle.
Farver: Sugarflair.
Fondant: Wilton.  Ialt brugt 3 små pakker fondant (med rester).
Ponyer: Håndmodellerede efter Carolines nyeste pony (og favorit). I den blå med vinger har jeg anvendt en 20 cm lang slikkepind som skelet og nederste ca. 7 cm til at stikke ned i kagen. Den gule står løst. Den lilla på dette billede er legetøjet jeg modellerede efter.





16. december 2012

Opskrift: Bounty Bar

Her en nem opskrift på en kokosmasse som smager som bounty-bar, den var et stort hit til årets konfekt dag idag som vi holdt sammen med et vennepar og deres 3 børn.

Ingredienser:
1,4 dl kondenseret mælk (Kvickly, Føtex - koster ca 20 kr for 3 dl).
125 g kokosflager
15 g usaltet smør (vigtigt det er u-saltet).
Evt. lidt kokos sirup eller essens til en kraftigere kokos smag.

Fremgangsmåde:
Smelt smøret ved svag varme. Bland herefter smør sammen med kokosflager og kondenseret mælk. Kom herefter massen i en pose og lad massen hvile i køleskabet i ca. 5 timer, herefter er den klar til brug.

I dagens anledning er bounty-baren dækket af røde candy melts.

Velbekomme:)

Opskrift: Verdens nemmeste karamel

Denne opskrift på karamel er rigtig godt i toffee-agtigt konfekt eller som tyk karamel i eller på den hjemmelavede is... og så bliver det simpelthen ikke nemmere.

Ingredienser:
Kondenseret mælk (kan købes i Føtex og Kvickly)

... that's all:)

Fremgangsmåde:
Kom den kondenserede mælk i en skål og lav et meget tætsiddende låg af staniol. Kom herefter skålen i et vandbad hvor den skal stå og små-koge for sig selv i ca. 3 timer. Herefter er den færdig - og den smager skønt.

Nemmere bliver det ikke:) En ingrediens, et trin:)
Velbekomme!

8. december 2012

Rosas Univers: DIY Julestjernecupcakes


Så er vi gået ind i den dejlige julemåned som står på hygge, hygge og bagning. ;)
Jeg er sådan en af dem, som andre synes er tosset, for jeg elsker bare alt ved julen, og jeg glæder mig i lang tid inden. Det er ligesom om jeg ikke helt har mistet barneglæden. Derfor bliver der i bilen fx. hørt julemusik fra midt november, når radio soft starter med dette, planlagt drillenisser på arbejdet, lavet småkager med min søn Villads, set julekalender, klippe klistret osv osv.

Derfor var det også oplagt, da min mor havde fødselsdag, at lave nogle JULEkager til hende. :D

Det blev til nogle fine chokolade julestjernecupcakes som i kan se billeder af herunder. Lise, synes at de var så fine, og spurgte derfor om jeg ikke ville gæsteblogge her på kageeventyr, og dele min DYI med jer allesammen. Selvfølgelig vil jeg det! :D

I er selvfølgelig også velkomne inde hos mig selv på RosasUnivers, hvor i bla kan se dejlige billeder fra en sommerhus-juletur der udviklede sig til et lille juleeventyr. :)

Nåh men nu til sagen: :D :D :D

Cupcake: Chokolade med farvet smørcreme på toppen.

Farver: Wilton kelly green, Wilton red (og guldstøv på toppen)

Tyl: Wilton leaf tyl nr: 366

Som i kan se på nedenstående billede, starter man med at lave bladene, hvorefter man bygger blomsten på ved ligesom at lægge blomsterbladene imellem bladene. Blomsten laves i tre lag, hvor man slutter det sidste lag af med et lille kort blad.
Derefter lægges der nogle små prikker med smørcreme på toppen og der drysses med spiseligt guld eller sølv støv.

Det kan se svært ud at få lavet "bølgeformen" på bladene, men det er faktisk rigtig nemt og tyllen går næsten hele arbejdet for dig.
God Bagning!