20. august 2012

Claras Ariel

Kære Alle

Jeg modtog disse skønne billeder fra Clara på 8 år som havde set min prinsesse Ariel kage og genskabte figuren! Jeg blev rigtig glad for at have inspireret det unge talent og kan godt se at jeg får hård konkurrence i fremtiden - rigtig godt gået!
Der er selvfølgelig en goodie-bag på vej med posten til Clara som tak for de flotte billeder!

15. august 2012

Chokolade fest på Norwegan Jade krydstogt.

Vi blev i januar inviteret på krydstogt af svigerfamilien i anledning af en rund fødselsdag. Ombord på båden blev der afholdt chokolade festival, som jeg tog en masse billeder af som jeg gerne vil dele med jer.
Vi havde aldrig prøvet at være på krydstogt så det var en sjov oplevelse, de indvendige dekorationer er som man ser på film med masser af guld, blomster, kæmpe konkylier, mere eller mindre vellykket kareoke, washy-washy-sprøjtende tjenere der afsprittede hænder inden man kom ind til madområderne. I starten synes jeg det var lidt meget, men da der senere udbrød infektiøs mave-sygdom blandt skibets gæster kunne jeg godt se ideen... Hihi:)
Men derudover var der masser af underholdning, lige fra sang ved poolen, tryllekunstner, og masser af musik og sang, og for den sags skyld mad, mad og endnu mere mad i alle afskygninger! Uanset hvad man havde lyst til; sushi, bøf, italiensk, buffet, fransk - så var der mad 23 timer i døgnet.
Næsten hver dag kom vi i land og set bla. Madeira, Tenerife, Malaga, Lanzarote.
Men i hvert fald, her er billederne fra chokolade festivallen:)






 Jeg tog et nærbillede af denne chokolade-hummer, da man kan se at skellettet er lavet af blandt andet staniol, og derefter er der kommet smeltet chokolade ud over. Jeg havde godt tænkt over hvordan de havde lavet de mange flotte figurer, så glad for at der var lidt afsløringer i sømmene:)









Og så lige lidt billeder af de smukke is-skulpturer!!

9. august 2012

Bliv gæsteblogger



Så er det muligt at blive gæsteblogger her på kageeventyr.

Emner til indlæg kan ex. være:
  • din historie om hvordan du begyndte med kagedekoration.
  • har du været til kagemesser/ andet og fået en masse inspiration som du vil dele ud af.
  • har du opstartet firma og vil dele erfaringer/ op- og nedture/ lave en beskrivelse af hvad du sælger.
  • har du lavet en blog som også omhandler kager og kagedekoration og ønsker at fortælle om den. Det gør ingen forskel om du har en blandet blog hvor du skriver om andet end kagedekoration - kravet er blot at dit indlæg også skal handle om kager/ kagedekoration.
  • eller hvis du har lyst til at dele en tutorial som reklame for hvad du blandt andet kan byde på.
Alle gæstebloggere bedes underskrive deres indlæg med deres hjemmeside/ blog, facebook gruppe, andet, så læserne kan læse videre der også:)
Der vil senere blive lavet en side med liste over gæstebloggere og deres indlæg, samt links til deres blogs/ hjemmesider, så send også gerne et billede som kan ligge under din profil under gæsteblogger-siden.

Dette vil blive fjernet:
  • Anstødeligt indhold, en kageblog er for alle unge som ældre.
  • Indlæg som ikke har noget med kager, bagværk eller kagedekoration at gøre.
  • Hvis du ikke har rettigheder til de billeder du publicerer.
  • Kritik af andre firmaer (hvis du selv har et firma).
Hvordan foregår det:
Du skriver mail til mig om at du gerne vil være gæsteblogger, og om hvad du ønsker at skrive om. Derefter vil der blive sendt en forfatter invitation til dig så du kan gå ind og skrive på bloggen.


Så send en mail til kageeventyr@gmail.com

FAQ: Bogstaver i sukkermasse

Jeg fik et spørgsmål fra Susan fra Rosas Univers om hvordan man lettest lavede bogstaver da bogstavs-udstikkerne ofte kan drille en del. Jeg kan sagtens huske hvordan udstikkerne drillede mig i starten ligeledes.

Til bogstavudstikkere kan anvendes:
  1. Fondant
  2. Mexikansk paste
Derudover kan man anvender bogstav moulds, se dem her.
Udvalg af bogstavs-udstikkere kan ses her.
1. Fondant blandet med enten en lille smule tylose eller flormelis for at gøre konsistensen mere hård. Er massen for elastisk er det sværere at få den flotte lige kant på bogstaverne.

Kom lidt meizena på bordoverfladen med din duster. Rul fondanten meget tyndt ud og pres din bogstavform ovenpå - kom evt lidt maizena på din udstikker med en duster før du presser din bogstavform ned over den udrullede fondant. Løft udstikkeren. Hænger fondanten ved så prøv at banke den let mod bordkanten eller mod din anden hånd.

Har du ikke flormelis eller tylose kan du efter du har udstukket bogstavet lade det tørre et stykke tid på bordet, hvorefter du fjerner dit bogstav fra restfondanten.

2. Mexikansk pasta: For opskrift se her. Denne pasta er mere hård i konsistensen og ikke så eftergivelig som fondant, og derfor meget velegnet til udstikkere til bogstaver og patchwork teknik. Følg samme fremgangsmåde som ved fondant.


Her billede af min første kage hvor jeg skulle anvende bogstav-udstikkere... åhhh de minder:)

Andre metoder:
Der skal selvfølgelig nævnes at man også kan forme sine egne bogstaver ved at rulle fondant ud til en lang pølse. For at få en lang ensartet pølse kan man forsigtigt rulle sin fondant mellem to glatte plader eller blot på gammeldaw's maner med hænderne:)
Derudover kan man også anvende icing/ sprøjteglasur og en rund tyl.

Opskrift mexikansk pasta

Denne paste er mere fast i konsistensen og ikke så elastisk som fondant. Dette gør pastaen eminent til blandt andet at lave bogstaver med udstikkere og patchwork teknik.

Ingredienser:
225 g flormelis
3 x 5 ml tsk gum tragacant (kan købes her)
6 x 5 ml tsk koldt vand
Evt. pastafarve

Bland først de tørre ingredienser sammen, og tilsæt derefter vandet. Rør først med ske, og æld derefter dejen med hænderne indtil det er en fast ensartet masse. Tilsæt flormelis hvis dejen er for våd og tilsær lidt mere koldt vand hvis dejen er for hård og ikke samler sig.
Kom dejen i en lufttæt pose og lad den hvile/ modne sig i stuetemperatur i ca 12-24 timer.
Når du skal bruge den mexikanske pasta, skal du først ælte den med hændere til den igen er blød - del evt dejen op i mindre portioner når du skal blødgøre den. Tilsæt ønskede pastafarver.

Når du skal bruge pastaen skal den rulles meget tyndt ud. Jo mindre udstikker - jo tyndere skal pastaen rullles. Dust med maizena på bordoverfladen og evt også på udstikkeren hvis du har problemer med at massen sætter sig fast.

6. august 2012

Farve guide

Her kommer guiden til at finde/ blande den helt rigtige farve. Farvebeskrivelser står i alfebetisk rækkefølge. Har du spørgsmål til farver til ex en disneyfigur/ andre figurer jeg har lavet så skriv en mail til kageeventyr@gmail.com eller skriv i kommentarfeltet i siden FAQ.

H:
Hudfarve: Den bedste hudfarve fås ved at anvende Sugarflair Paste Paprika/ flesh.

G:
Grisling: Rose (Squires Kitchen). Krop: rose + claret

P
Peter Plys: Bland ægge-gul, lidt melon (gul) og en lille smule brun.
Peter Plys som baby: Egg-yellow

R
Mørkerød: Sugarflair Red Extra eller Wiltons Red Red. Sidst nævnte skal man dog anvende uendelig mængder farve før den ønskede farve opnås. Farverne skal for begge mærkers vedkommende modne når fondanten er indfarvet ved at ligge fondanten i en lufttæt pose i stuetemperatur 1 døgn. Man kan dog også købe rød fondant og sugarpaste i forretningerne.

S
Sort: Køb Sugarflair Black Extra, men vær forberedt på at der skal bruges en del pastafarve. Der er en del mærker som laver sort fondant, sugarpaste, så hvis du skal bruge en del sort fondant vil jeg anbefale at købe en pakke med sort fondant/ sugarpaste.

T
Turkis: Laves ved at blande blå og grøn farver.
Tigerdyr som baby: Egg-yellow (der skal bruges ca. 50 % mere end til Peter Plys som baby). Striber: Sort + Autumn leaf (Sugarflair).

Markedspladsen

Velkommen til markedspladsen. Denne side vil jævnligt opdateres når jeg sælger ud af mine ting.
Produkterne vil blive sendt med Postdanmark eller GLS.
Er du interesseret så skriv en mail til: kageeventyr@gmail.com

ALT ER SOLGT



Transport og opbevaring af kager

Jeg har fået et spørgsmål vedr. transport og opbevaring af kager som kan være et problem af 2 årsager: temperatur og hygiejne.
Transport:
Du kan lave dit eget køleskab på 2 måder:
  1. Tag en flamingokasse (vigtigt at denne aldrig er brugt til andet/ jordholdige madvarer), kom nogle køleelementer i bunden. Ovenpå kommes anti-skrid-måtte i gummi (beregnet til hylder) eller et rent viskestykke for at kagefadet ikke glider rundt i kassen. Kom låg på.
  2. Hvis kagen er for høj, kan du lave en kølekasse selv ved at tage en stor ny papkasse og fore denne med flamingoplader og derefter fortsætte som ovenstående.
Opbevaring:
Kager er madvarer som skal stå i køleskab indtil servering og må selvfølgelig aldrig stå på gulvet eller andre snavsede overflader.

Har du ikke plads i køleskabet pga alt det andet mad til festen kan du købe et brugt køleskab på dba.dk eller guloggratis.dk, og så er det ellers bare at komme igang med rodalon og skureklud:) Jeg har selv et kage-køleskab i kælderen, da fondant også kan trække smag fra andre madvarer og så har jeg sjældent plads i mit lille køleskab i køkkenet.

Alternativt kan man vælge at leje en kølevogn for ca 350 kr pr døgn, blot google "kølevogn" så får du en masse leverandører af dette. De skal tilsluttes strømstik, og derefter har du et kæmpe køleskab til kager og andet til festen:)