31. oktober 2011

Halloween cake pops trin for trin:)

Her en cake pop tutorial på disse søde græskar:) Uden tvivl et hit til årets halloween.

Er det første gang du skal cake pop'e så se her først og undgå de fleste begynder fejl:

Mangler du cake pop opskrift, så se her:


Start med at tril en kugle. Tag en slikkepind og lav "riller" som vist på billedet. Det er vigtigt at disse riller er ca 2-3 mm dybe, ellers vil de udviskes når de overtrækkes med chokolade.


Lim en slikkepind fast vha lidt smeltet chokolade.


Kom slikkepindende i køleskabet i 20 min. Overtræk herefter med orange-farvet chokolade.


For at fremhæve indhak i cake-pop'en har jeg blandet farverne pumpkin og rød pulver farve og malet indhakkene med en blød pensel.

Kom en lille top af grøn fondant på - lim fast med lidt smeltet chokolade.
Brug en kniv eller et skartp værktøj til at lave det grønne fondant noget ujævnt i overfladen.

Er du ikke til fondant, så tag lidt grøn marcipan istedet:)


Til sidst males øjne, næse, mund med lidt gul royal icing, og dyp straks herefter i indfarvet sukker.






Voila - Halloween cake pops.













27. oktober 2011

Fondant typer.

Jeg er til tider blevet spurgt om hvilket mærke fondant nye i kagefaget skal vælge. Svaret er; vælg efter smag, og vælg efter dit design. Der findes rigtig mange mærker, og de har alle nogle fordele og ulemper.

Smag:

Funcake: syntetisk gennemtrængende smag

Wilton: Den mest neutrale smag.

Kagebutikken: Neutral- meget let hen af vanille.

Bakels/ Pettenice: Ret neutral og mild i smagen

Ballina: Som at komme ind i en slik-forretning;)

PME: Jeg er personligt ikke til duften, men hele familien synes den smager af "sukker":) Så det er vist min duftesans der har fået nykker:)

Hvilke styrker har mærket:

Wilton: Fantastisk stabilt produkt, nemt at anvende til både modellering, overtræk og blomster. Mit favorit produkt.
 
Bakels/ Pettenice:  OK til 3D kager pga den bløde konsistens, der er dog tendens til at den laver små revner ved skarpe "hjørner". Er god i koldt og tørt vejr, en varm og fugtig dag løber den let.

PME: Det er den mest medgørlige sukkermasse jeg nogensinde har prøvet - den klæber ikke til bordet som andre mærker, den er nem at løfte over kagen - og vigtigst af alt; Den er så SUPER NEM at få til at komme pænt om hjørnerne. I'm in love!... bare ikke med duft og smag.

Kagebutikken: Lang tid siden jeg brugte dette mærke, men de pakker jeg modtog enten var rigtig gode, eller også var der fejl i produktionen og helt ubrugeligt produkt. Som sagt lang tid siden jeg har handlet her, så mon ikke de her rettet fejlen.

Ballina: Fører mange produkter til modellering, men min erfaring er at de ikke er lige så gode og nemme at have med at gøre som Wilton iblandet tylose... faktisk vil jeg vove at påstå at Wilton blandet med tylose pulver er det ultimative til at modellere.

Derudover er der jo alle de sukkermasser man selv kan lave; MarshmellowFondant, Fondant mm. Fordelen er at: DU styrer smag og konsistens:)


Skriv endelig en kommentar i kommentarfeltet hvis det er at i har nogle oplevelser med sukkermasser i ønsker at dele. Alle holdninger er velkomne, både dem der er enige og uenige.

25. oktober 2011

Halloween cupcake dekorations guide

Her nogle sjove cupcake trin-for-trin guides til sjove Halloween cupcakes. Disse bliver afleveret til personalet i mine pigers vuggestue idag, som tak for alt det de gør for ungerne i Filuren (Roskilde).

Start med at komme fondant på cupcaken. Jeg har brugt et alm. glas som udstikker. Derpå trillet en kugle i brun fondant, og derefter lavet gajol-striber rundt vha min dekorations pen - en kniv havde gjort arbejdet mindst lige så godt.









Her har jeg brugt rød pulver farve til først at duste med en medium stor pensel og derpå male med en tandstik.
Iris har ligeledes fået lidt brun pulverfarve for at gøre det mere realistisk.










































Så til det grønne monster øjenlåg; brug igen dit glas til at lave et rundt stykke. Tag en kniv og halver den. Rids og fold herefter de to stykker.


























Kom nu øjenlåg på din cupcake, og dust med grøn pulver farve. På denne cupcake lavede jeg en dyb rids med en tandstik, og malede det herefter rødt. Tag sort pulverfarve og bland med lidt alkohol og mal nu tråde på.



Alternativt kan man bruge tynde "pølser" af sort fondant som tråd. Jvf øverste billede.






TIP: Som i kan se har jeg taget et stykke folie, lavet fordybninger i, og herefter blandet mine pulverfarver med alkohol. Det er en nem måde at få en "maler-palet" på, og det skønneste er at den bare skal smides ud bagefter.
















Det færdige resultat.... velbekomme... :)
















Så når vi til mumie cupcakes, den nemmeste trin-for-trin.






Se guiden til at lave icing patron.













Brug igen et glas til at udstikke et rundt stykke fondant. Lim det på din cupcake med lidt glucose eller vand eller med lidt smørcreme under.



Trin 2 gule kugler, mal evt lidt med rød (blodsprængninger i øjne) og kom derefter små sorte kugler på.







Brug nu din icing til at lave forbindingen med. Brug en flad tyl/ rose-tyl.

TIP: har du en cupcake som buler lidt ind på midten, tag da og lav nogle striber med icing her. Når 2. lag appliceres kan det ikke ses.






TIP: er der små toppe af icing i kanten, tag da et meget let fugtet finger og dup dem væk.






Hav en glædelig halloween:)









Lav en Icing Bag til RI

Her en icing bag / icing-patron som gør at din RI er væsentlig nemmere at håndtere, aldrig tørre ud og minimere rengøring, samt muliggør at du kan skifte farve-patroner uden at skulle forbruge en milliard sprøjteposer. Alt du behøver er din icing og husholdningsfilm.
Her det færdige resultet. Se nedenfor for demo. Fold din icing-bag som et tyndt kræmmerhus, således at spidsen kan komme helt ned til spidsen af din sprøjtepose. Kom på køl hvis du ikke skal bruge den umiddelbart. Når du skal bruge den, prik da et minimalt lille hus (2 - 3 mm) og kom din icing-patron ned i din sprøjtepose.


Her vises icing-patronen efter kun en foldning.

23. oktober 2011

Monstertruck trin for trin:)

Hej Alle

Her en monstertruck 3D kage til Lui som blev 6 år, og elsker monstertrucks. Det var en rigtig sjov udfordring; min første kage hvor der blev behov for specialbygget stativ (PS. stort tak til min mand) og min 2. bil kage. Jeg har taget trin-for-trin billeder og lavet denne tutorial af arb.processen. Rigtig god bagelyst:)







Her den første råskitse; udelukkende for at se om proportionerne passer dem vi fandt på de rigtige monstertruck biler (google søgning) - og hold da op de kommer i alle afskygninger.




Et stort tak til min mand som lavede denne til mig. Pladerne er hård plexiglas, sat sammen med træpinde. Desværre er dette den tyndeste pind som kan tåle at få en skrue ned igennem.



Efter konstruktionen er færdig, rengøres denne plus kage-berørende flader skal dækkes med husholdningsfilm hvis ex søm eller træ ellers kommer i direkte kontakt med kagen.



I starten af kageprojektet laves også sidespejle: Lav en oval kugle, halver og indsæt 3 cm lang kageståltrål og lad den tørre. Når sidespejlene er tørre males "spejlet" med spiselig sølv maling.



Til den type monstertruck vi besluttede at lave, passede det med at bagsiden af førehuset ca var midten. Herefter skåret let til og dækket i vanille-marengs creme. Nederste lag skal ligne jord, smør derfor på i grove strøg. Bilen har her fået første lag og mangler at blive glattet. Overtræk derefter bilen med den ønskede farve fondant.



Underlaget har jeg airbushet direkte på smørcremen - det er vigtigt at airbrushe på den ikke-kølede overfalde. Kommes airbrush på kold smørcreme vil det ligge sig som dråber ovenpå og ikke male overfladen som ønsket.



Så er vi nået til at lave hjul. Jeg lavede hjulene af RKT (opskrift findes her: http://kageeventyr.blogspot.com/search/label/Opskrift%20Rice%20Crispies%20Treat )



Da kagen er til en dreng valgte jeg at indfarve RKT med lyseblå - dette gøres lige efter smør og skumfiduser er smeltet sammen.


Her er der kommet Rice Krispies i blandingen og den er nu klar til at blive taget i brug. RKT er meget klistret så sørg for at komme masser af flormelis på bordet samt tage engangs plastikhandsker på.



Lav modelleringschokolade, her lavet ud fra 1 pose Wilton Candy Melts og glucose (opskrift her: http://kageeventyr.blogspot.com/search/label/Opskrift%20Modellerings%20chokolade )



Modelleringschokoladen har jeg anvendt til at lave dæk-rillerne, hvilket fungerede godt - og nemt. Her valgte jeg at udfylde hullerne i RKT med vanille-marengs cremen, men set i bagspejlet havde det været nemmere at få den helt glatte overflade med modellerings chokolade, så dette vil jeg anbefale andre at gøre.



Så kommer vi til de tekniske detaljer. Undervognsstellet - jvf alle min mands rettelse til min skitse haha:). Ved søgning på monstertruck google, kan ses at ophænget går op i et omvendt V. Hvordan løses det? - 2 cake dowels samt tynd kageståltråd og tape. JEg har taget min sakt og lavet en fordybning der hvor ståltråden skulle sidde fast. Derefter viklet kage-blomstertape mellem 2 pinde, og lavet V-formen.



Ud over disse pinde skal der laves 2 pinde med ståltråd i her sin ende, som skal ligne akslen mellem hjul på biler.



Efter de tilskårne cake dowels var sat fast, malede jeg dem med spiselig sølv maling.





Her er alle delene sat sammen til ophænget, ser lidt skævt ud på billede, men det er fuldt ud bøjeligt så lige til at rette op under bilen.


Tilføj nu detaljer til bilen, og gør den individuel og sjov til børnene:)




14. oktober 2011

Spooky cookies:)

En lille let trin-for-trin indenfor run-out teknik på småkager:) Opskrift på icing findes her: http://kageeventyr.blogspot.com/search/label/Icing%20opskrift%20og%20tips





1: Lav omridset ud af tyk-konsistens royal icing. Dette tjener til at holde den flydende icing indenfor rammerne, og det er derfor vigtigt at den slutter tæt hele vejen omkring.



2: Udfyld. Lav en royal icing af medium-let konsistens, kom den på i zig-zag der ligger tæt op af hinanden, men du behøver ikke at fylde det hele ud med det samme. Indenfor 10 sek har icingen fyldt de tomme "rum" ud. Hvis der stadig er nogle områder hvor der ikke er flydt icing ud; tag da en tandstik og smør icingen ud eller påfør mere icing hvis hullerne er store.



3: Er der kommet bobler i din icing, tag da og prik dem med tandstikken så de springer og forsvinder.




4: Tag endnu en icing i sort i mellem-let konsistens. Læg streger/ prikker til øjne ovenpå din hvide icing, og vent på at den selv trænger ned i det underliggende hvide lag (tager få sekunder). Det er vigtigt at de 2 flooding-farver er nogenlunde samme konsistens for at opnå det bedste resultat.



5: Lad småkagerne tørre.

Sugar cookies opskrift ... BOOOOOH!!!




Her en opskrift på småkager som er gode til at dekorere efterfølgende:) Her en lille spøgelses-form som jeg købte hos specialkøbmanden i Rødovre. Butikken var fyldt den dag, da en institution med ellevilde børn havde fundet vejen dertil også - og hvor var det dejligt at personalet som altid var klar bag disken med et stort smil og venlighed trods travlhed.





Ingredienser:



250 g usaltet smør


375 ml sukker


1 æg


1 tsk vanilleekstrakt


680 ml mel


1 tsk maizena


½ tsk bikarbonat


½-1 tsk salt





Skær smøret (lad det stå på køkkenbordet i 15 min inden du starter) i små tern og kom det i røreskålen sammen med sukker. Kør køkkenmaskinen på langsom hastighed til at starte med, og fortsæt til medium hastighed og rør indtil det er en helt homogen blanding. Tilsæt æg og vanilleekstrakt.



I en anden skål blandes mel, maizena og bikarbonat. Tilsæt melblandingen lidt af gangen til smør-blandingen. Pak dejen ind og kom den i køleskabet i 30 min.



Tag nu dejen ud, og del den op i 2-3 dele som æltes bløde nok til at rulle ud. Udstik nu dine småkager - ca 3/4 cm høje.



Bag ved 200 grader i ca 6-8 min, til de er gyldne. Tag dem ud og lad dem afkøle.






Velbekomme:)









Indfarv dit sukker til dekoration!

Nemt, billigt og fantastisk til dekoration. Her en kombination af farvet perlesukker og farvet alm. sukker.
Fordelen ved perlesukkeret, var at det færdige resultat fik en mere "glimmer" kvalitet (som Wiltons pearlized sugar) i forhold til det alm. sukker - som modsat er lidt mere diskret, og kan være bedre til små detaljer i fx. pynt af cookies.



HVORDAN:



Kom den ønskede mængde sukker i en alm. frysepose, tilsæt gelefarve (frugtfarve kan anvendes også) og gnid nu hænderne på hver side af posen "som skal du have varme i fingrene en kold morgen" :) Den mængde jeg brugte var en knivspids gele-farve til alle farver pånær den sorte hvor jeg brugte det dobbelte - men det er også blevet knald-sort.






PÅFØRINGS TIP TIL COOKIE OG KAGE DEKORATION:
Kan gøres på forskellige måder/ 3 forskellige måder til at lime sukret fast:



1) Anvend icing som lim.



2) Lav en blanding af marengspulver og afkølet kogt vand.



3) Kom tyndt lag flydende glucose på som lim og lad det tørre.




10. oktober 2011

Let og lækker æble dessert


Svigerindens æble dessert

Det var min skønne svigerinde som kom med ideen til blande kanelen til disse snacks med nødder og sukker - det blev endnu bedre end udgangspunktet:) De smager skønt med creme fraiche (eller vanille is), og så er den så helt perfekt nem og hurtig at lave.


Ingredienser:
1 rulle med butterdej
2 små æbler
1 spsk kanel
1 spsk sukker
1 spsk mandel splitter/ flager

Tænd ovnen på 200 grader.
Skræl æbler og skær dem i tynde skriver. Tag en kop/ rund småkageudstikker/ andet og udstik kagerne af butterdejen. Læg 3 tynde skiver af æbler på hver lille kage. Bland kanel, sukker og mandelsplitter og drys blandingen ovenpå kagerne.
Kom kagerne i ovnen i ca 10 min. Tag ud og server straks med creme fraiche.


Velbekomme:)

2. oktober 2011

Færdig geisha kage




Her er billeder af den færdige geisha kage. Farven er turkis (blandet af blå og grøn pasta farve), rundt om et silkebånd hæftet med en liiiiiille bitte smule sek.lim.




Borden rundt om billedet/bas-relieffen er lavet på følgende måde:


1) muslingebord: tyl Wilton nr. 363. Denne kan ikke ses da den kun tjener som base for de to efterfølgende lag.


2) Kringle: PME tyl nr. 42. Denne farvet med en blanding af pink dust (squires kitchen) og metallic morrocan velvet (rainbow dust).


3) Blad/ ild: Wilton tyl nr 65, farvet med Antique Gold.


Kagen var til børnenes Oldefar som holdt fødselsdag igår. Oldemor havde bedt om et eller andet m blomster, og da de har et skab med en masse fint-dekorerede ting også i denne stil, fik jeg inspirationen til denne:) De blev rigtig glade, så det var alt arbejdet værd:)

Denne weekend kommer ungernes fætter og niece, så der skal vi lave halloween småkager og kager - tutorials og opskrifter kommer på blog efterfølgende:)

1. oktober 2011

Bas relief geisha tutorial

Denne tutorial er til dem som ønsker at lærer teknikken bas-relief. Det er en ældgammel teknik, hvor figuren indgår i baggrunden, og derfor ikke har den "fulde dimension". Der er kommet mange moulds på markedet hvor man kan presse noget fondant ind i formen og voila en figur - det er bare super smart - MEN at lære denne teknik giver en utrolig frihed i forhold til design af en original one-of-a-kind kage, så jeg håber at du/ i vil have glæde af den.




Baggrunden som min geisha skal være på, findes som tutorial her: http://kageeventyr.blogspot.com/2011/10/handmaleriets-opbygning.html.



Allerførst tegnes den figur man ønsker. Jeg tegner altid primær tegningen relativt stor, da dette gør det nemmere i forhold til rettelser. Derpå klipper jeg et stykke papir ud som svarer til den størrelse som figuren skal have. Herefter tegner jeg min figur over på denne lap papir.




Allerførst: sæt aftenen af til projektet, og sæt en stor kande kaffe over.... :)





Her har jeg for nemheden skyld tegnet et geisha på et helt papir. I venstre side har jeg tegnet omridset af hovedet. Det skraverede blå markerer der hvor vi først udfylder hovedet, og det røde trin nr. 2. På billede af hele gaishaen kan du se på papiret hvor "skelettet" skal være tyndt og tykt - jvf det håndskrevede i højre side af papiret.





Nu begynder det sjove. Jeg har lagt de redskaber, som jeg bruger til at forme ansigt og krop, på bordet. Under den lille klump fondant har jeg lagt et stykke bagepapir, som bliver ved med at være underlag under hele processen. Jeg bruger tegningen på papiret som guide, og kører hele tiden mit bagepapir med fondant ind under, så jeg kan se at jeg holder formen på figuren.





Jeg anvender pencil-tool til at lave "øjne og kindben". Til at lime delene sammen har jeg anvendt afkølet kogt vand.





Næste trin er at komme første lag fondant på. Hoved og hals skal laves ud fra samme stykke (nemmeste).



Nu er vi klar til 2. lag tøj; begynd med den inderste arm - denne skal være let flad og ikke fylde meget, da det er meningen at den indgår i den flade baggrund for at få bas-relief effekten.




Yderste arm kommes på. Jeg har valgt at hænderne foldes sammen.




Derpå pølseteknik til håret, og blomsterudstikker til de 2 små blomster.




NU er vi nået til det endelige og rigtig sjove!!!! Håndmale øjne, mund, detaljer på kjolen - og vupti, så er vi færdige!! Nu mangler blot at komme geisha på underlaget.









Jeg har limet geishaen fast med afkølet kogt vand, det er alt rigeligt når figuren ikke kommer mere op i højden.











Rigtig god fornøjelse til jer alle, jeg håber i får glæde af denne tutorial:)








Mvh Lise